Foto-Aija Geida

Pelēko zirņu pikas ar zaļumiem – burvīga uzkoda 0

Sastāvdaļas
• 200 g vārītu pelēko zirņu
• 200 g vārītu kartupeļu
• sīpols
• 2 ēdamkarotes mīksta sviesta
• 2 ēdamkarotes augu eļļas
• 5–6 ēdamkarotes sakapātu zaļumu
• ½–⅔ tējkarotes sāls

Reklāma
Reklāma
Pasauli nākamgad gaida vēl šausminošāki pārbaudījumi: gaišreģes Vangas prognozes 2026. gadam 1
Kokteilis
Trīspadsmitajā dzimst praktiskie, bet ceturtajā – neatlaidīgie: ko par tavu personību spēj atklāt tavs dzimšanas datums
Veselam
Atpūta nav slinkums, tā ir atjaunošanās! 13 ieradumi, kas slepus paātrina novecošanos 14
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Sīpolu nomizo, sīki sakapā un apcep uz pannas eļļā, līdz tas zeltaini brūns. Zirņus un kartupeļus izmaļ caur gaļasmašīnu. Pievieno sviestu, sāli, apceptos sīpolus un ar rokām izmīca masu. Ar mitrām rokām veido valrieksta lieluma bumbiņas, kuras apviļā smalki sakapātos zaļumos. Ja gribas pikantāku garšu, pikām var pievienot sīki sagrieztus žāvētas gaļas gabaliņus.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.