Foto: Shutterstock

Perfekta garša un viegla pagatavošana – siera cepumi 2

Māra Lapsa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Reklāma
Reklāma
Skabejeva ārdās: Krievijas propagandisti sašutuši par Trampa rīcību saistībā ar Ukrainu 5
Numeroloģija un skaitļu maģija: kā jūsu tālruņa numurs ietekmē jūsu likteni un kad to mainīt? 31
Viedoklis
Linda Tunte: “Es dzeru, lamājos, gāžu politiķus un eju prom no darba” 85
Lasīt citas ziņas

Ko darīt sestdienas rītā? Kā pārsteigt savu ģimeni? Ņem šo recepti un sāc darboties! Izcep vairāk, jo patiešām ļoti, ļoti gardi!

Siera cepumi

Sastāvdaļas:

• 350 g kviešu miltu

• 300 g sviesta

• 300 g Holandes siera

• 100 g Parmas siera

• 50 g saulespuķu sēklu

• 50 g ķirbja sēklu

• 50 g sezama sēklu

• Malti melnie pipari

• Kaltēti čili pipari

• Sāls

Pagatavošana:

1. Sarīvē Holandes un Parmas sieru, pievieno istabas temperatūrā atlaidinātu sviestu, iesijā miltus un visu ar rokām rūpīgi samīca. Kad mīkla samīcīta, pieber garšvielas (sāli vajag nedaudz, jo siers ir sāļš) un sēkliņas un visu vēlreiz samīca.

CITI ŠOBRĪD LASA

2. Mīklu ietin pārtikas plēvē un uz stundu ieliek ledusskapī.

3. Mīklu plāni izrullē – tad cepumi būs kraukšķīgāki – un, izmantojot piparkūku formiņas, izspiež cepumus. Kārto uz plāts, uz kuras izklāts cepampapīrs, noziež ar sakultu olu, pārkaisa ar sēkliņām un cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 180 °C aptuveni 20 minūtes, līdz cepumi ir viegli zeltaini.

Padoms!

Kviešu miltus var aizstāt ar kukurūzas vai rudzu miltiem. Ja vēlas izteiktāku sēkliņu garšu, tās pirms pievienošanas apgrauzdē. To vietā var izmantot arī drupinātus riekstus.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.