Foto – Shutterstock

Pieci balti dārzeņi, kurus vajadzētu ēst biežāk 0

Ziedkāposti

Foto – Shutterstock
Reklāma
Reklāma
“Pilnīgs anarhisms iestājies!” Iedzīvotāji novērojuši, ka Vecāķos atpūtniekiem ir pamatota nesodāmības sajūta
TV24
Majors: “Mani kaut kas aizdomīgs dīda! Vai tik ukraiņi šobrīd kaut ko neslēpj?”
It kā 31 gadu vecs, taču dzimis šogad jūlijā… Pasauli pārsteidz līdz šim vecākais jaundzimušais
Lasīt citas ziņas

Uztura noslēpumu zinātāji bieži mudina ēst daudz krāsainu augļu un dārzeņu, liekot uz šķīvja vai veselu varavīksni ar stingru pārliecību, ka krāsains ēdiens ir uzturvielām bagātāks. Tomēr krāsa ir tikai viens rādītājs. Balti produkti bieži ir tikpat vērtīgi. Patiesībā dažos baltajos dārzeņos ir tās uzturvielas, kas mums bieži pietrūkst visvairāk, piemēram, magnijs, kālijs un šķiedrvielas.

Ziedkāpostu ēdieni ir ne tikai veselīgi, bet ir arī izpelnījušies modīgas ēdmaņas statusu. Tāpat kā citos kāpostaugos – brokoļos, kāpostos un Briseles kāpostos, ziedkāpostos ir sēra savienojumi, kurus slavē par spēju cīnīties pret vēzi, nostiprināt kaulaudus un rūpēties par asinsvadu veselību.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.