Foto – Karīna Miezāja

Pienā mērcēta cepta siļķes fileja – īsteni latviska maltīte 0

Sastāvdaļas – kartupeļi, sālīta siļķe, eļļa, piens, biezpiens, saldais krējums, sīpoli, etiķis, cukurs, sāls.

Reklāma
Reklāma

Panēšanai – milti, ola, rīvmaize.

Pagatavošana.

7 pārtikas produkti un dzērieni, kas veicina grumbu veidošanos un paātrina novecošanos 25
4 ikdienišķas un efektīvas lietas: tās palīdz tikt vaļā no liekā svara, ja tev nepatīk sportot 3
Seni un spēcīgi ticējumi: šīs lietas nekad nedrīkst ne aizņemties, ne aizdot
Lasīt citas ziņas

Nomizotus kartupeļus sagriež stienīšos, ber sakarsētas eļļas katlā un cep, līdz tie gaiši brūni un kraukšķīgi. Lai biezpiens kļūtu gaisīgāks, to viegli sakuļ ar blenderi vai ar rokām, pievieno sakultu saldo krējumu. Biezpiena masu pilda izdobta sīpola pusītē, virsū liek ļoti plāni sagriezta, marinēta sīpola šķēlītes. Iepriekš tās pusstundu tur marinādē, kas gatavota, ūdenim pievienojot etiķi, mazliet cukura, sāls, var pievienot arī citrona sulu vai eļļu. Iztīrītu sālītu siļķi trīs līdz četras stundas mērcē pienā, tad atdala fileju. Katru filejas pusīti liek uz kārtīgi sakarsētas pannas, kas apslacīta ar eļļu. No katras puses cep divas minūtes. Otrs variants – pienā izmērcēto siļķes fileju panē miltos, olā un rīvmaizē, pēc tam, lai rīvmaize nesadeg, cep eļļā uz mēreni sakarsētas pannas. Cepto siļķes fileju pasniedz kopā ar frī kartupeļiem, biezpiena masu, marinētiem sīpoliem un citrona daiviņām. Rotā ar ķiršu tomātiņiem un zaļumiem.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.