Valsts prezidents Andris Bērziņš, pieņemot Ķīnas Tautas Republikas delegāciju, uzsvēra, ka šī vizīte ir apliecinājums tam, ka Latvija un Ķīna ir gatavas spert nākamo soli sadarbības paplašināšanai.
Valsts prezidents Andris Bērziņš, pieņemot Ķīnas Tautas Republikas delegāciju, uzsvēra, ka šī vizīte ir apliecinājums tam, ka Latvija un Ķīna ir gatavas spert nākamo soli sadarbības paplašināšanai.
Foto – Karīna Miezāja

Saņems sertifikātu 6

“Ir pieņemts pozitīvs lēmums, tiks nokārtoti dokumenti un “Food Union” ir pirmā kompānija no Latvijas, kas sertifikāciju ir izgājusi un saņēmusi atļauju eksportēt savu produkciju uz Ķīnu,” pauda zemkopības ministrs. Sagaidāms, ka “Food Union” piemēram sekos vēl citi uzņēmumi. Pēc zemkopības ministra paustā, rindā uz sertifikāciju gaida arī “Preiļu siers”, “Jaunpils pienotava” un “Latvijas piens”. Eksports uz Ķīnu kompensētu arī zaudējumus, ko radījis Krievijas noteiktais embargo. Ķīnas pārstāvji iepazinušies arī ar gaļas pārstrādes uzņēmumiem, bet viņus pašlaik neinteresē gaļas produkti, bet gaļa kā izejviela, īpaši bioloģiskā produkcija. Tāpat interese ir par svaigām un saldētām zivīm, nevis zivju konserviem. Dūklavs arī sacīja, ka sarunas notikušas par sadarbību meža un citās nozarēs.

Reklāma
Reklāma
Dronu uzbrukumi naftas pārstrādes rūpnīcām Krievijā ir panākuši neiedomājamo – pasaules lielākajai naftas valstij sāk pietrūkt benzīna
Latvijai tuvojas aukstuma vilnis! Sinoptiķi par laiku jaunnedēļ 22
Uz gājēju pārejas gandrīz uzbrauc Valsts prezidentam 80
Lasīt citas ziņas

Šanhajas delegācija pirmdien viesojās arī uzņēmumā “Food Union”, kur viesi tika iepazīstināti ar Ķīnai paredzētajiem piena produktiem – saldējumu, krēmsieru, sviestu, pienu un piena dzērieniem. Kā pēc tikšanās pauda “Bright Food (Group) Co”. priekšsēdētājs Ljui Jundzje, Latvija ir realizējusi karantīnas procesu piena produktu eksportam uz Ķīnu. Viņš apliecināja, ka “Food Union” saņems šādu sertifikātu produktu eksportam uz Ķīnu un tādējādi tiks radītas pilnībā jaunas iespējas abu pušu biznesa sadarbībai.

“Food Union” grupā esošā AS “Rīgas piena kombināts” valdes priekšsēdētājs Normunds Staņēvičs cer, ka sešu mēnešu laikā Ķīnas pircēji varēs baudīt Latvijā ražotu 100% dabisku saldējumu “Ekselence” un “RASA” svaigo krēmsieru un saldkrējuma sviestu. Tā ir iespēja piešķirt Latvijas zīmolam Ķīnā inovatīvas un ekoloģiskas valsts aprises, kas mums ir jāizmanto, viņš teica, piebilstot, ka šī sadarbība varētu strukturāli mainīt Latvijas piensaimniecības nozari. Par eksporta apjomiem uz Ķīnu pagaidām gan nav skaidrības.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.