Foto – Aija Geida

Pikantais saldējums. Neparasta recepte 0

(Aptuveni 800 ml)

• 5 ēdamkarotes sakapāta bazilika

• 500 ml piena (3,5%)

• 250 ml saldā krējuma (35%)

• 150 g cukura

• 4 olu baltumi

• Šķipsniņa sāls

Mazā katliņā ielej pienu, pieber 50 g cukura, baziliku, sāli un uzvāra. Uzliek vāciņu un ļauj pusstundu pastāvēt, pēc tam sablendē viendabīgā masā.

Reklāma
Reklāma
Katastrofa ir tuvu: Ukraina rekordlielā ātrumā iznīcina Krievijas naftas pārstrādes rūpnīcas – 12 dienās apturētas piecas
Veselam
Veselīgai zarnu darbībai: 9 dzērieni, kas stiprina mikrobiomu un uzlabo gremošanu
Eiropieši pirmdien sēdēs aiz durvīm – situācija draudīga; Tramps dod mājienu, kurā pusē nostājies 122
Lasīt citas ziņas

Olas baltumiem pievieno atlikušo cukuru un ar mikseri saputo, līdz masa sabiezē un kļūst balta (aptuveni minūti).

Pieliek zaļo piena masu un sakuļ ar putojamo slotiņu.

CITI ŠOBRĪD LASA

Masu ielej pannā ar biezām malām un, nepārtraukti maisot, karsē līdz +80 °C (nedrīkst uzvārīt!).

Caur sietu izkāš atvēsinātā metāla bļodā un maisot atdzesē (aptuveni 10 minūtes). Pievieno saldo krējumu un izmaisa.

Uz stundu ievieto saldējuma gatavošanas mašīnā vai saldētavā (tikai tad vairākas reizes ik pēc stundas jāapmaisa, lai neveidojas vižņi).

Tādā pašā veidā var gatavot piparmētru lapiņu saldējumu.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.