Pikantais tomātu lečo. KONKURSA recepte 0

Daudzas mūsu ģimenes īpašās receptes ir mantotas no vecmāmiņas. Vecmāmiņa Eižēnija bija ļoti laba pavāre un pat no nekā mācēja pagatavot gardus ēdienus. Šoreiz gribu pastāstīt recepti, kas katru rudeni tiek gatavota lielā daudzumā, lai visai ziemai pietiktu. Šī īpašā recepte ir |”Pikantais tomātu lečo”, ko izmantojam tomātu pastas vietā, gatavojot dažādas zupas, mērces, kā piedevu makaroniem un rīsiem.

Vairāki kilogrami! Tepat, kaimiņos, vēstures entuziasti mežā atrod 86 gadus slēptus dārgumus 16
Piecas lietas, kuras kaķi dara katru dienu, taču uzskatīs jūs par lielākajiem ienaidniekiem, ja tajās iejauksieties
“Es eju pensijā!” Vīrietis nopērk lietotu jaku un paliek bez vārdiem par to, ko atradis tās kabatā
Lasīt citas ziņas

Agrāk (pirms gadiem 20 un senāk) tomātu pasta bija kā delikatese, tāpēc mana vecmāmiņa katru gadu savārīja 2 lielus kastroļus, lai pietiktu visai lielajai saimei.

Un galvenais, ka ēdot šo gardo mērci, zini, ka nav neviena kaitīgā E!

CITI ŠOBRĪD LASA

Pikantais tomātu lečo

Receptes sastāvdaļas:

4 kg tomātu
0,5 kg ābolu (labāk skābu)
4 asie pipari
1 galviņa ķiploka
2 ēd.k. sāls
350 g cukura
200 g 9% etiķa
4 krustnagliņas

 

Kā gatavot?

Tomātus un ābolus nomazgā un sagriež mazākos gabaliņos, lai vieglāk samalt virtuves kombainā vai sablenderēt.

Jāsamaļ diezgan smalki visas satāvdaļas: tomātus, ābolus, asos pipariņus, ķiploku.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Visu masu liek katlā, pievieno sāli, cukuru, etiķi, krustnagliņas un liek uz mazas uguns karsēt 2 stundas. Kad gatavs, atdzesē un pilda tīrās burkās.

 

 

 

 

 

Iesūtīja Inga J.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.