Foto: Ziashusha/SHUTTERSTOCK

Pikantie biešu salāti ziemas krājumiem 0

Sastāvdaļas
• 4 kg biešu
• 0,5 kg paprikas
• 0,5 kg tomātu
• 0,5 kg sīpolu
• 1 glāze ķiploku
• 1 saišķītis pētersīļu

Reklāma
Reklāma
Veselam
Neredzamās slepkavas: četri ikdienas ieradumi, kas nemanāmi bojā asinsvadus un palielina trombu attīstības risku
Kokteilis
Ja esi dzimis vienā no šiem trīs datumiem, tev uzlikts īpašs “zīmogs” no pagātnes
Trīs Krievijas iznīcinātāji ielidojuši Igaunijas teritorijā; igauņi pieprasa NATO 4. panta konsultācijas 121
Lasīt citas ziņas

Marinādei
• 0,5 l augu eļļas
• 2 ēdamkarotes sāls
• 3 ēdamkarotes cukura
• 2 ēdamkarotes etiķa esences (vai 14 ēdamkarotes galda etiķa)

Pagatavošana.
Bietes nomizo un sarīvē uz rupjas rīves. Tomātus un papriku sagriež kubiņos, ķiplokus sīki sakapā.

CITI ŠOBRĪD LASA

Bietes, tomātus, papriku un sīpolus liek katlā, pievieno eļļu, sāli, cukuru un vāra aptuveni stundu. Kādas 10 minūtes pirms vārīšanas beigām iemaisa sakapātus pētersīļus un ķiplokus. Kad uguns nogriezta, iemaisa etiķi.

Salātus vēl karstus pilda sterilizētās burkās, aizvāko. Tad burkas ietin segās un ļauj atdzist līdz istabas temperatūrai.

Ķiploki jāsakapā vai jāsagriež plānās šķēlītēs. Tos spiežot caur spiedi, gatavajos salātos nebūs jūtama ķiploku garša, bet tikai asums.
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.