Foto: Vania Georgieva/Shutterstock

Pikants paprikas ievārījums – izcili garšo ar apgrauzdētu maizīti 0

Rudenī var izvārīt ievārījumu no dārzeņiem. Ja par galveno sastāvdaļu izvēlas ķirbi, burkānus vai papriku, sanāk neparasti ievārījumi, kas dos patīkamu akcentu, ēdot tos ar pankūkām, sieriem. Bet tikpat labi tie noder arī kēksiņu pildījumiem.

Reklāma
Reklāma
“Baisi izkāmējusi, pārgurusi, nošņurkusi nelaimes čupiņa!” mammas dalās pieredzē, kādā stāvoklī bērni atbraukuši no Dziesmu svētkiem 163
Kokteilis
Burvīgi pēc dabas! Tie, kas dzimuši šajos datumos, viegli iegūst to, ko vēlas
Veselam
Centies zaudēt svaru, bet nesanāk? Iespējams, tavam organismam trūkst šo 6 vitamīnu, kas var būtiski ietekmēt vielmaiņas darbību
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļas
• 3 sarkanās paprikas
• 150 g tomātu
• 175 g cukura
• 75 ml baltvīna etiķa
• sīpols
• ķiploka daiviņa
• ēdamkarote augu eļļas
• pustējkarote svaigi malta ingvera
• tējkarote maltas asās paprikas
• ⅓ tējkarotes sāls

Pagatavošana.
Papriku nomazgā, izņem sēklotni un sagriež gabaliņos. Tomātus un sīpolu sīki sagriež, ķiploka daiviņu sakapā. Pannā uzkarsē eļļu, pievieno sīpolus, papriku un ķiplokus, visu apcep. Pieber cukuru, pielej baltvīna etiķi, pieber sāli un garšvielas. Pasautē 15 minūtes, līdz masa sabiezē. Ik pa laikam apmaisa. Sapilda tīrās burciņās un aizvāko.

CITI ŠOBRĪD LASA

Labi garšo uz apgrauzdētas maizes kopā ar zilo sieru.

UZZIŅA

Dažādi eksperimentējot, sanāk gardi ievārījumi arī no kabačiem un tomātiem, bet bietes, kartupeļus un kāpostus zaptē labāk nevārīt, no tiem vāra lečo, dažādas sāļās piedevas.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.