Foto: Vania Georgieva/Shutterstock

Pikants paprikas ievārījums – izcili garšo ar apgrauzdētu maizīti 0

Rudenī var izvārīt ievārījumu no dārzeņiem. Ja par galveno sastāvdaļu izvēlas ķirbi, burkānus vai papriku, sanāk neparasti ievārījumi, kas dos patīkamu akcentu, ēdot tos ar pankūkām, sieriem. Bet tikpat labi tie noder arī kēksiņu pildījumiem.

Reklāma
Reklāma
Veselam
Lūk, kā izskatās nekopta sieviete: 7 pazīmes, kas par to liecina 30
“Es zinu, par ko es runāju!” Gordons paziņo, kad aktīvais karš būs beidzies un kur atradīsies Ukrainas robežas 143
Mājas
Mājoklī netiek darbinātas nekādas elektroierīces, bet skaitītājs turpina diezgan ātri griezties. Kā tā?
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļas
• 3 sarkanās paprikas
• 150 g tomātu
• 175 g cukura
• 75 ml baltvīna etiķa
• sīpols
• ķiploka daiviņa
• ēdamkarote augu eļļas
• pustējkarote svaigi malta ingvera
• tējkarote maltas asās paprikas
• ⅓ tējkarotes sāls

Pagatavošana.
Papriku nomazgā, izņem sēklotni un sagriež gabaliņos. Tomātus un sīpolu sīki sagriež, ķiploka daiviņu sakapā. Pannā uzkarsē eļļu, pievieno sīpolus, papriku un ķiplokus, visu apcep. Pieber cukuru, pielej baltvīna etiķi, pieber sāli un garšvielas. Pasautē 15 minūtes, līdz masa sabiezē. Ik pa laikam apmaisa. Sapilda tīrās burciņās un aizvāko.

CITI ŠOBRĪD LASA

Labi garšo uz apgrauzdētas maizes kopā ar zilo sieru.

UZZIŅA

Dažādi eksperimentējot, sanāk gardi ievārījumi arī no kabačiem un tomātiem, bet bietes, kartupeļus un kāpostus zaptē labāk nevārīt, no tiem vāra lečo, dažādas sāļās piedevas.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.