Foto – Matīss Markovskis

Pīlādžu marmelādē karamelizēti burkāni un pētersīļa saknes 0

Pagatavošanas laiks – 30 minūtes

Sastāvdaļas – 5 burkāni, 5 pētersīļa saknes, 3 ēdamkarotes pīlādžu marmelādes, 50 g sviesta, 100 g drupinātu lazdu riekstu, sāls un pipari.

Reklāma
Reklāma

Pagatavošana.

Veselam
8 veidi, kā bērnu izaudzināt par potenciālo psihoterapeita pacientu 13
NATO admirālis atklāj, vai ir pazīmes, ka Krievija tuvākajā laikā plāno iebrukt kādā no NATO valstīm
VIDEO. Kāpēc gurķus tin plēvē? Atbilde tevi pārsteigs
Lasīt citas ziņas

Burkānus un pētersīļa saknes nomizo un gareniski pārgriež uz pusēm (vai četrās daļās, ja ir lielāki). Pannā izkausē sviestu un apcep saknes, kamēr tās zeltainas. Pielej ūdeni – tik daudz, lai saknes līdz pusei būtu nosegtas. Sautē, kamēr saknes mīkstas un ūdens gandrīz iztvaikojis.

Pievieno sāli, piparus, lazdu riekstus un pīlādžu marmelādi. Karsē, kamēr cukurs karamelizējas.

Iznāk veselīga un rudenīga uzkoda.

Pavāres piebilde

CITI ŠOBRĪD LASA

Marmelāde palīdz saknītēm karamelizēties, padara tās spīdīgas un gardas. Īpašu garšu piešķir riekstu piedeva.