Foto: GMMaria/Shutterstock

Pildīta forele ar krāsnī ceptiem kartupeļiem un tomātiem 9

Autore: Māra Lapsa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Kokteilis
Numerologi nopludinājuši laimīgo sarakstu: šajos četros datumos dzimušajiem Ugunīgā Zirga gads būs neprātīgi veiksmīgs
Buratino tiks aprīts: Strelkovs no cietuma prognozē, ar ko beigsies “romāns” starp Vašingtonu un Kremli 49
Šausmas Ropažu novadā: “Airbnb” viesi izdemolē viesu māju un apdraud saimnieku dzīvību 3
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļas
• 2 foreles
• 200 g sviesta
• puscitrons (vai laims)
• 3 ķiploka daiviņas
• 1 ēdamkarote olīveļļas
• 50 ml baltvīna
• neliels saišķis pētersīļu
• neliels saišķis diļļu
• citronpipari
• sāls

Pagatavošana.
Zivis izskalo ar aukstu ūdeni un nosusina. No iekšpuses un ārpuses uzbārsta sāli un citronpiparus (sāls jāber uzmanīgi, jo tas jau ir citronpiparu sastāvā). Aptuveni trešdaļai sviesta paciņas pievieno sagrieztus pētersīļus un dilles, šķipsniņu sāls un nedaudz citrona sulas, samaisa un masu pilda zivs vēderā. Pildījumam uzspiež ķiploku (katrai zivij – pa pusotrai ķiploka daiviņai). Tad foreles ievieto ar sviestu ietaukotā cepeštraukā, aplaista ar vīnu un nedaudz olīveļļas, uz augšējā sāna uzliek sviesta piciņas un pāris citrona šķēlīšu. Cep 200 °C aptuveni 20 minūtes.

CITI ŠOBRĪD LASA

Var pasniegt ar salātiem, kas pagatavoti no avokado, dzeltenajiem tomātiem un sarkanajiem sīpoliem, kam uzbārstīti pipari un sāls, uzslacīta laima sula un olīveļļa.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.