Foto: GMMaria/Shutterstock

Pildīta forele ar krāsnī ceptiem kartupeļiem un tomātiem 9

Autore: Māra Lapsa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Reklāma
Reklāma
Trampam atliek bezspēcībā vien noplātīt rokas: Putins atdzīvina 3 klasiskās Kremļa taktikas
Mēs tāpat vien nepadosimies! Ukraina sāk gatavoties sliktākajam scenārijam
FOTO. VIDEO. “Tur ir ļoti daudz VUGD automašīnu, glābēji kaut kur skrien!” Aculiecinieks ziņo par biedējošu skatu galvaspilsētas centrā 16
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļas
• 2 foreles
• 200 g sviesta
• puscitrons (vai laims)
• 3 ķiploka daiviņas
• 1 ēdamkarote olīveļļas
• 50 ml baltvīna
• neliels saišķis pētersīļu
• neliels saišķis diļļu
• citronpipari
• sāls

Pagatavošana.
Zivis izskalo ar aukstu ūdeni un nosusina. No iekšpuses un ārpuses uzbārsta sāli un citronpiparus (sāls jāber uzmanīgi, jo tas jau ir citronpiparu sastāvā). Aptuveni trešdaļai sviesta paciņas pievieno sagrieztus pētersīļus un dilles, šķipsniņu sāls un nedaudz citrona sulas, samaisa un masu pilda zivs vēderā. Pildījumam uzspiež ķiploku (katrai zivij – pa pusotrai ķiploka daiviņai). Tad foreles ievieto ar sviestu ietaukotā cepeštraukā, aplaista ar vīnu un nedaudz olīveļļas, uz augšējā sāna uzliek sviesta piciņas un pāris citrona šķēlīšu. Cep 200 °C aptuveni 20 minūtes.

CITI ŠOBRĪD LASA

Var pasniegt ar salātiem, kas pagatavoti no avokado, dzeltenajiem tomātiem un sarkanajiem sīpoliem, kam uzbārstīti pipari un sāls, uzslacīta laima sula un olīveļļa.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.