Kā ar izglītības kvalitāti? 29

“Nepiekrītu tiem, kuri teic, ka mums ar izglītības kvalitāti ir problēmas. Saviem skolēniem sekojam līdzi un redzam, ka tie pēc mūsu skolas pabeigšanas sekmīgi turpina mācības citur. Protams, ir arī tādi, kam nesekmējas, bet tādi ir visās skolās. Arī mēs, skolotāji, nesēžam un nebrīnāmies, bet ejam kursos, mācāmies. Mūsu mazās skolas priekšrocība ir tāda, ka mēs zinām apstākļus katra bērna ģimenē, zinām, kuri varbūt ne katru dienu var labi paēst un kur ne katru dienu ir lieks eiro, ko bērnam iedot, – skolā tas viss ir. Nereti ir tā, ka bērns nemaz negrib iet mājās un lūdz vēl palikt… Par naudiņu visiem ir pateikts: katram var gadīties, ka pat daži eiro nav pie rokas, lai bērns kopā ar klasi aizbrauktu uz teātri vai peldbaseinu, un tad vai nu bērnam jāiečukst skolotājam ausī, vai vecākiem jāieliek zīmīte dienasgrāmatā. Un skolotājs naudu aizdos. Nav bijis neviena gadījuma, ka pēc tam vecāki naudu nebūtu atdevuši,” stāsta E. Rozenberga. Protams, kad skolotāji jūt, ka ģimenē patiešām ir problēmas, tiek ziņots sociālajam dienestam.

Reklāma
Reklāma
Veselam
Ēdieni, no kuriem labāk izvairīties pirms publiskiem pasākumiem… Tie pastiprināti veido gāzes vēderā 4
Vai kārtējā krāpnieku shēma? “Telefonā uzrādās neatbildēti zvani. Atzvanot uz numuru, adresāts apgalvo, ka nav zvanījis”
Skabejeva ārdās: Krievijas propagandisti sašutuši par Trampa rīcību saistībā ar Ukrainu 86
Lasīt citas ziņas

To, ka maza skola var paveikt lielu darbu, liecina, ka deju kolektīvs, kurā piedalās gandrīz visi skolēni, trīs reizes izturējis konkurenci un piedalījies Latvijas Skolēnu dziesmu un deju svētkos, par ko tad slava gājusi pa visu Kurzemi. Līdz dalībai pēdējos svētkos gan pietrūcis tikai viena punkta.

Ne vienīgā no citurienes

Starp citu, mazā Paula Miķelsone nebūs vienīgā, kas Dubeņos mācīsies no citurienes. Vismaz pagājušajā mācību gadā no 28 skolēniem sešiem citas skolas bija tuvāk mājām. Iemesli Dubeņu izvēlei ir dažādi. Piemēram, kādam grobiņniekam draudējusi aizsūtīšana uz Valmieras vājdzirdīgo skolu un neviena lielā vietējā skola ar viņu nav gribējusi krāmēties. Tagad puika normāli mācās Dubeņos 3. klasē un pat sūdzas, ka skolotāja pārāk skaļi ar viņu sarunājas…

CITI ŠOBRĪD LASA

Paulas mamma Marita Miķelsone Grobiņas pagasta sākumskolu izvēlējusies gan tāpēc, ka pati tajā ir skolotāja, gan tāpēc, ka baidījās, ka Liepājas Ezerkrasta sākumskolā, kur jau meita bijusi pieteikta, Paula pazudīs starp citiem 30 pirmklasniekiem.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.