Foto: Anda Krauze

Piparkūku saldējums ar siltu apelsīnu mērci 0

Sanāk apmēram litrs saldējuma

Sastāvdaļas – 0,5 litri “Rasas” saldā krējuma, 1 apelsīns, 300 g “Latvijas maiznieka” piparkūku, 100 g tumšās šokolādes (40–50%), 3 olu dzeltenumi, 6 ēdamkarotes cukura, 150 g kondensētā piena ar cukuru.

Reklāma
Reklāma
Tārps, fekālija vai dupsis? Pirms dod vārdu savam bērnam, padomā vēlreiz: lūk, ko šie populārie vārdi nozīmē citās valodās 2
Kas tāds Krievijas-Ukrainas karā noticis pirmo reizi: Zelenskis nāk klajā ar paziņojumu, kas sašūpojis kara gaitu
7 lietas, kas notiek ar ķermeni, ja rītu sāc ar kafijas tasi tukšā dūšā
Lasīt citas ziņas

Mērcei – 2,5 apelsīni, 3 ēdamkarotes cukura, 1 ēdamkarote kartupeļu cietes, 150 g ūdens.

Pagatavošana.

Olu dzeltenumus sakuļ ar trim ēdamkarotēm cukura, līdz izveidojas gaiša masa. Atsevišķā traukā saputo saldo krējumu, lēnām pievienojot cukuru, līdz tas kļūst par stingru putukrējumu. Sasmalcina 200 g piparkūku. Olas sajauc ar putukrējumu un kondensēto pienu. Pievieno sasmalcinātās piparkūkas.

CITI ŠOBRĪD LASA

Pusi no masas kārto formā vai traukā, kura tilpums ir vismaz viens litrs. Izkārto pāri palikušās piparkūkas, tām pa virsu liek apelsīnu šķēles un pāri pārlej ūdens peldē izkausētu šokolādi (2/3).

Otrai pusei saldējuma piejauc atlikušo trešdaļu šokolādes un iegūto masu kārto traukā. Masu izlīdzina un liek saldētavā uz vismaz četriem stundām.

Mērce. Ūdenī izspiež apelsīnu sulu. Pāri palikušo apelsīnu vidiņus nemet ārā, bet liek klāt iegūtajam apelsīnu ūdenim, lai viss kopā vārās. Kad viss sācis vārīties, pievieno cukuru, vāra piecas minūtes. Pievieno mazā ūdens daudzumā izšķīdinātu kartupeļu cieti, turpina vārīt, līdz masa nedaudz sabiezē. Pasniedzot lej pāri siltu apelsīnu mērci, mazliet pārkaisa ar kanēli, kā arī pievieno pāris dzērveņu.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.