Publicitātes foto

Plāno pankūku kūka ar biezpiena–citronu krēmu 1

Sastāvdaļas
1 iepakojums “Dobeles dzirnavnieka” maisījuma “Plānās pankūkas”
900 ml auksta piena
eļļa cepšanai
400 ml saldā krējuma
500 g biezpiena
100 g pūdercukura
1 citrona miziņa
pūdercukurs un ievārījums pasniegšanai

Reklāma
Reklāma
Slepkavas jūsu virtuvē: 8 pārtikas produkti, kas klusām iznīcina jūsu aknas, un var būt kaitīgāki pat par alkoholu
RAKSTA REDAKTORS
“No rīta gribēju sasiet kurpes, jutu, ka nevaru normāli saņemt kurpju šņores…” Mārtiņš slimo ar neārstējamu slimību un cīnās par taisnīgumu veselības aprūpē
Kokteilis
Mākslīgais intelekts prognozē, kuras 3 pieprasītas profesijas drīzumā varētu izzust 4
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Pankūku maisījumam pakāpeniski pievieno pienu, nepārtraukti maisot un izmantojot putojamo slotiņu. Gatavo mīklu atpūtina 15 minūtes.
Izmantojot pavisam nedaudz eļļas, sakarsētā pannā izcep 15 plānas pankūkas, līdz tās ir zeltaini brūnas no abām pusēm. Pankūkas atdzesē.
Sāk gatavot pildījumu. Biezpienu izberž caur sietu, lai tas būtu smalkāks.
Saldo krējumu saputo ar pūdercukuru, sakuļot putukrējumu.
Biezpiena masā iecilā putukrējumu, pievieno citrona miziņu un sajauc viendabīgā masā.
Pilda kūku. Uz kūkas šķīvja liek pirmo pankūku, uzsmērējot nedaudz krēma – tā, lai pietiek visām 14 kārtām. Liek virsū nākamo pankūku. Turpina līdz izmantotas visas pankūkas un krēms.
Kūkai ļauj ievilkties vismaz 2 stundas. Pirms pasniegšanas apkaisa ar pūdercukuru, izmantojot sietiņu. Ja vēlas, pasniedz ar ievārījumu un ogām vai augļiem.

CITI ŠOBRĪD LASA

Recepti piedāvā AS “Dobeles dzirnavnieks” sadarbībā ar kulinārijas blogeri Betiju Kalēju

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.