Foto: takprosto

Plūmju marmelāde – gards un mutē kūstošs našķis 2

Sastāvdaļas
1 kg plūmju
400 gramu cukura
1 citrons

Reklāma
Reklāma
“Latvijai tuvojas…” Alvis Hermanis izsaka mīklainu paziņojumu, radot satraukumu sabiedrībā
RAKSTA REDAKTORS
“Pašvaldības uzņēmumā vadītājs visus terorizē, darbinieki bēg, es dzeru nervu zāles!” Karīna izmisumā; darba inspekcija iesaka rīkoties
Kokteilis
Šīs četras zodiaka zīmes atgūstas no grūtajiem laikiem: tās drīz tiks vaļā no savas “melnās svītras”
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
1. Plūmes rūpīgi nomazgā, sagriež daiviņās un izņem kauliņus. Tad tās samaļ gaļas mašīnā vai sasmalcina, izmantojot blenderi, līdz putras konsistencei. Plūmēm pieber cukuru un liek katliņā uz mazas uguns vārīties.
2. Plūmes vāra 30 minūtes, vārīšanas laikā tās jāmaisa, lai nepiedegtu. Pēc pusstundas vārīšanas tilpumam vajadzētu būt mazākam nekā sākotnēji par aptuveni trešdaļu.
3. Tad laiks pievienot sarīvētu (ar visu mizu) citronu. Turpina vārīt vēl aptuveni 10 minūtes.
4. Tad masu izkāš caurdurī un ielej silikona formā. Turpina karsēt cepeškrāsnī 100 grādu temperatūrā aptuveni 2-3 stundas.
5. Kad masa atdzisusi, to sagriež gabaliņos un, ja vēlas, pārkaisa ar pūdercukuru. Plūmju marmelāde ir gatava.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.