Krievijas valsts informācijas aģentūras “Rossija segodņa” vadītājs Dmitrijs Kiseļovs jau ir iekļauts Eiropas Savienības melnajā sarakstā.
Krievijas valsts informācijas aģentūras “Rossija segodņa” vadītājs Dmitrijs Kiseļovs jau ir iekļauts Eiropas Savienības melnajā sarakstā.
Foto – SCANPIX/RIA NOVOSTI

Atmasko “troļļu armiju” 13

Tikmēr raidsabiedrības “Brīvā Eiropa” interneta vietne publicējusi izklāstu par tā saukto Kremļa troļļu armiju darbu. Ar vārdu “trollis” tiek raksturoti aktīvisti, kuri par attiecīgu samaksu, uzdodoties par “ierindas pilsoņiem”, dažādās interneta vietnēs izplata režīmu atbalstošus komentārus. Raidsabiedrība “Brīvā Eiropa” publicējusi divu kādreizējo “troļļu” stāstus par Kremli atbalstošo un Rietumus nomelnojošo organizēto komentāru rakstīšanu interneta vietnēs. Sieviete, kura identificēta tikai kā Tatjana, raidsabiedrībai atklājusi, ka viņa piekritusi strādāt Krievijas prezidenta Vladimira Putina personīgā pavāra Jevgeņija Prigožina firmas sponsorētā biedrībā Sanktpēterburgā “Interneta pētniecība”. “Aptuveni četrsimt darbinieku strādāja 12 stundu maiņās vairākos departamentos. Daži rakstīja blogus, citi komentārus pie rakstiem internetā, vēl kādi strādāja ar sociālajiem tīkliem,” stāstīja Tatjana. Atalgojums par šādu darbu bijis 40 000 rubļu (aptuveni 610 eiro) mēnesī.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Nosaukti 8 vārdu īpašnieki, kuriem gribot vai negribot sanāk iekulties nepatikšanās 9
TESTS. Atbildi uz 8 jautājumiem un noskaidro, vai latviešu kino klasikā orientējies kā zivs ūdenī!
Viedoklis
Armands Puče: Krievs pāri visam! Tā ir sabiedriskā medija šovinistu maskētā rūpe par tā saukto vārda brīvību
Lasīt citas ziņas

Par Sanktpēterburgā strādājošo Kremļa “troļļu armiju” plašu publikāciju sagatavojusi arī vietējā pilsētas avīze “Moj rajon”. Tā ir publicējusi izvilkumus no kopumā simt lappušu biezas “troļļu rokasgrāmatas”, kurā sniegti detalizēti skaidrojumi par to, pie kāda stāstījuma pieturēties. Piemēram, rokasgrāmatā skaidrots, ka, interneta vietnēs komentējot Ņemcova slepkavību, “jāformulē viedoklis, ka Ukrainas amatpersonas varētu būt iejauktas Krievijas opozicionāra nāvē vai ka slepkavība bija Ņemcova atbalstītāju sagatavota provokācija”. Sarunā ar raidsabiedrību “Brīvā Eiropa” Sanktpēterburgā darbojošās “troļļu armijas” bijusī darbiniece Ļena atklāja, ka tajā pārstājusi darboties, nevēloties pieturēties pie “firmas līnijas par Ņemcova nogalināšanu”.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.