Foto – Shutterstock

Kam ziņot par pārkāpumiem 6

Ja šķiet, ka tiek pārkāpti noteikumi vai augu aizsardzības līdzekļi netiek lietoti atbilstīgi prasībām, iedzīvotāji var sazināties ar tuvāko VAAD reģionālo nodaļu (konkrētajā gadījumā tā ir Vidzemes reģionālā nodaļa Valmierā, Mūrmuižas ielā 18; tālr. 64221594 vai 64221591).

Reklāma
Reklāma
Kāpēc ar gadiem pieaug svars? Kaloriju skaitīšana nepalīdzēs, lūk, kas tev jādara
RAKSTA REDAKTORS
“Kad sāku rādīt slaidus par Ukrainu, redzēju, ka vairāki skolēni novērsa skatienu…” Pieredzes stāsts par krievvalodīgajiem jauniešiem 7
“To bezjēdzīgo brīvdienu 1. maijā sen bija laiks izbeigt.” Sociālo tīklu lietotāju viedokļi par 1.maiju kā oficiālu brīvdienu
Lasīt citas ziņas

VAAD inspektoru kontaktinformācija atrodama mājaslapā www.vaad.gov.lv. Informāciju var arī ierunāt, zvanot uz VAAD uzticības tālruni 67550944, un tā noteikti tiks pārbaudīta.

Uzziņa

• Ar Latvijā reģistrēto augu aizsardzības līdzekļu sarakstu, kā arī produktu marķējumiem iespējams iepazīties VAAD mājaslapā www.vaad.gov.lv, sadaļā Reģistri un saraksti/Augu aizsardzība.

CITI ŠOBRĪD LASA

• Ministru kabineta 2011. gada 13. decembra noteikumu Nr. 950 “Augu aizsardzības līdzekļu lietošanas noteikumi” 18. punktā teikts:

“Lietojot augu aizsardzības līdzekļus sējumu un stādījumu apsmidzināšanai, ievēro šādus drošības pasākumus:

1) augus drīkst apsmidzināt, ja vēja ātrums nepārsniedz četrus metrus sekundē. Ja smidzinātājs ir aprīkots ar rūpnieciski komplektētām palīgierīcēm (palīgiekārtām), kas mazina vēja ietekmi uz smidzinājumu, nodrošinot smidzinājuma nokļūšanu tikai uz paredzētās apstrādājamās virsmas, augus drīkst apsmidzināt tad, ja vēja ātrums nepārsniedz astoņus metrus sekundē;

2) strādājot seko smidzinātāja darba kvalitātei, kā arī preparāta izlietojumam.”

• Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 102.2 pants par augu aizsardzības līdzekļu lietošanas pārkāpumiem paredz naudas sodu fiziskām personām no 7 līdz 350 eiro, bet juridiskām personām – no 15 līdz 700 eiro. Savukārt, ja pārkāpumu izdara atkārtoti gada laikā pēc administratīvā soda uzlikšanas, fiziskām personām piemēro naudas sodu no 350 līdz 700 eiro, bet juridiskām personām – no 700 līdz 4300 eiro.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.