Foto – Fotolia

Arvien biezākas paketes 0

Būtisks ir stikla paketes biezums, ko var ievietot loga vērtnē. Piedāvā logus pat ar 52 mm biezu paketi. Tādā logā var ievietot arī stiklus ar paaugstinātu drošības un skaņas izolāciju, saglabājot to pašu siltumizolācijas spēju. Šāda biezuma stikla paketē starp stikliem var būt žalūzijas, būtiski nemainot paketes kopīgos siltumizolācijas parametrus.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
15 saderīgākie zodiaka zīmju pāri: viņiem ir pa spēkam radīt ideālu ģimeni
Kāpēc ar gadiem pieaug svars? Kaloriju skaitīšana nepalīdzēs, lūk, kas tev jādara 44
Krievijas “lācis” Putins asina nagus, lai sagrābtu arvien vairāk Eiropas uzņēmumu
Lasīt citas ziņas

Vēl pirms dažiem gadiem 80% gadījumu izmantoja vienkameras stikla paketes, bet tagad – galvenokārt divkameru paketes ar trim stikliem. Vienkameras paketes izvēlas vien saimniecības telpu un neapkurināmu ēku logiem.

– Ja mājai ir kopējais koncepts, ir svarīgi ikvienu logu veidot tā, lai maksimāli saglabātu siltumu. Tomēr, ja logu nomaiņa paredzēta tikai vienā dzīvoklī, bet par apkuri maksā atbilstīgi kvadrātmetriem, rūpīgi jāapsver, vai likt logus ar ļoti augstu siltumnoturību vai ne. Rēķins daudz mazāks nekļūs, tomēr mājoklī būs siltāk, – saka SIA “Mežmaļi+” ražošanas vadītājs Mārtiņš Siliņš.

CITI ŠOBRĪD LASA

Pēdējā laikā logi kļūst arvien lielāki. Koks ir ļoti izturīgs celtniecības materiāls, noteikti izturīgāks par plastmasu. Tas lieliski der arī ļoti lieliem logiem. Ir konstrukcijas, kurās koks no ārpuses nemaz neparādās.

Mūsdienīga loga pakete no trim stikliem (divi no tiem ir selektīvi) ir ar augstāku siltumnoturību nekā pats koks, taču tiek pieprasītas paketes arī ar diviem stikliem, jo pasūtītāji izvērtē, vai nepieciešama tik silta pakete, kas tomēr ir daudz dārgāka. Piemēram, vasarnīcā, kur ziemā nedzīvo, tāda, protams, nav vajadzīga.

Koku pasūtītāji vēlas redzēt, sajust. Šis materiāls maina arī telpas iekšpusi. Lai gan modernie materiāli pieļauj formu dažādību, tieši koks ir vispiemērotākais arkveida risinājumiem.

Modernās ēkās no liektām formām izvairās. Ir lieli laukumi, ar dalījumu vai bez tā un bīdāmas konstrukcijas. Citādi ir vēsturiskajās ēkās, kur jāievēro krāsa, rūtojums un pārējie elementi.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.