Foto – Fotolia

Laukos izvēli nosaka cena 0

SIA “Kokneses galdniecība” valdes loceklis Inguss Spule uzskata, ka laukos bieži vien noteicošā ir izstrādājuma cena.

Reklāma
Reklāma
TESTS: Atbildi tikai uz 6 jautājumiem un mākslīgais intelekts izrēķinās tavu vecumu!
Vai zināji, ka šie ieradumi veicina mūsos skumjas un nomāktu garastāvokli?
Izrādās, gurķus ar tomātiem nedrīkst ēst kopā! 8 produktu kombinācijas, no kurām labāk izvairīties 37
Lasīt citas ziņas

– Lai gan koka logiem ir vairākas priekšrocības, cilvēki bieži vien izvēlas lētāko risinājumu – plastmasu, ko var atļauties, – tā Inguss Spule. – Tomēr koka logi pamazām atgūst savu vietu. Izvēle atkarīga arī no tā, kādu ēkas plānojumu redz arhitekts. Mums, ražotājiem, reizēm ir visai grūti pieskaņoties pasūtījumam, jo logu apstrādes darbgaldi maksā ievērojamas summas. Tomēr tie ļauj darbu izdarīt ļoti precīzi, ievērojot augstus kvalitātes standartus.

Saglabā vēsturiskas vērtības

– Patīkami, ka tiek saglabāta saudzīga attieksme pret vēsturisko māju logiem, – turpina Juris Bušs. – Agrāk lika modernus, nepiemērotus logus un maksāja sodanaudu, bet tagad pasūta tādus, kas no ārpuses pilnībā atbilst ēkas sākotnējam risinājumam. Visbiežāk tie ir autentiski futerlogi, bet iekšējās vērtnēs izmanto modernus risinājumus. Tagad šādā veidā tiek izgatavoti logi VEF kultūras pilij Rīgā. Vēstures mantojuma saglabāšana ir būtiska, taču, ja ēkā dzīvo vai uzturas cilvēks, viņš vēlas izmantot XXI gadsimta ērtības.

CITI ŠOBRĪD LASA

Viena no būtiskākajām koka logu priekšrocībām – nav formas ierobežojumu, tās var būt gan izliektas, gan apaļas, pieļaujamas jebkuras kombinācijas. Arhitekts un dizainers var ļauties fantāzijas lidojumam. Plastmasas un alumīnija loga rāmju profili to nepieļauj, vai arī liekto konstrukciju cena ir ļoti augsta.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.