Foto: North Photos/SHUTTERSTOCK

Veselīgais un garšīgais priežu čiekuru sīrups: vienkārša recepte, kā to pagatavot pašam! 0

Avots: Aiva Kalve, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Tava dzīves kulminācija vēl gaida vai ir jau pagātnē? Katra zodiaka zīmes pārstāvja dzīves labākie gadi
Hormons, kas traucē notievēt: 8 produkti, kas palīdz samazināt kortizola līmeni
Kokteilis
“Riebjas skatīties uz šīm rozā smadzenītēm…” Vairākas sievietes nopeļ Didrihsonus teātra spēlēšanā par it kā pazudušajām pasēm 12
Lasīt citas ziņas

Organisms ir gudrs, jo roka pati stiepjas pēc kaut kā veselīga. Ne velti priežu pumpuri un jaunās skujas ietilpst daudzu jaukto un veselīgo tēju sastāvā. Priežu sīrups, ko tagad var gatavot no zaļajiem priežu čiekuriem, ziemā palīdzēs pret klepu, kakla sāpēm un stiprinās imunitāti. Bērniem tas garšo!

Sastāvdaļas:

• 1 kg zaļo priežu čiekuru

• 2 kg cukura

• 1 litrs ūdens

Pagatavošana:

Čiekurus noskalo, liek katlā, pārkaisa ar cukuru, uzlej ūdeni un vāra aptuveni trīs stundas. Laiku pa laikam noputo. Sīrups būs sarkanīgā krāsā. Jo ilgāk vārīs, jo tumšāks kļūs.

CITI ŠOBRĪD LASA

Sīrupu lej burkās ar čiekuriem vai bez tiem.

Katlu, kurā vārīts sīrups, visvieglāk var iztīrīt ar parasto cepamo eļļu – uzlej uz švammītes un rūpīgi izslauka.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.