Mēs nedzīvojam Rīgā! 11

Valsts kontroles revīzijā secināts, ka Ciblas novada sporta komplekss iznomājis sporta zāli fiziskām personām par 1,24 eiro stundā (bez PVN) un 0,83 eiro par katru nākamo stundu, lai gan pakalpojuma faktiskās izmaksas ir vairākas reizes lielākas, vismaz 4,50 eiro par stundu. Ciblas pašvaldības vadītājs Juris Dombrovskis gan uzskata, ka pārmetumi pašvaldībai ir nepamatoti. “Viņi jau nesaprot, ka mēs nedzīvojam Rīgā un cilvēki nebūs gatavi maksāt 10 eiro stundā par sporta zāli. Latvijā vidējā alga ir ap 950 eiro (pirms nodokļiem), bet pie mums Latgalē daudzi strādā par minimālo algu un priecājas, ka vispār ir darbs!”

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
FOTO. Skolas direktors sašutis par Eirovīzijas “dibenu” vērtībām: “Ja Dons būtu skūpstījis kādu vai laizījis grīdu, tad noteikti ierakstītos standartā”
Kokteilis
10 iemesli, kāpēc japāņi “nenoresnē” 7
Zinātnieki apstiprinājuši! Alkohols mērenās devās ir labvēlīgs vecākiem cilvēkiem 45
Lasīt citas ziņas

Baltinavas vidusskolas direktors un novada domes deputāts Imants Slišāns ir izbrīnīts, ka Valsts kontroles revīzija veikta samērā nelielās pašvaldībās. “Tas viss man izskatās pēc pasūtījuma, plānveida kampaņas, lai parādītu, ka mazās pašvaldības nav ekonomiskas, mazās skolas nav lietderīgas, lauku ceļi nav lietojami. Pašvaldībām uz vietas ir labāk redzams, kas vajadzīgs viņu iedzīvotājiem. Tikpat labi var vaicāt, vai Rīgā ir lietderīgi piedāvāt bezmaksas sabiedrisko transportu pensionāriem!”

Valsts kontroles vadītāja Elita Krūmiņa gan norāda, ka tiek izvērtēts arī Rīgas pašvaldības budžets, bet viens no Valsts kontroles mērķiem ir reizi trijos gados veikt revīziju katrā pašvaldībā, lai saprastu, cik lietderīgi tiek izmantoti pašvaldības līdzekļi. “Laba pārvaldība ir nepieciešama visās pašvaldībās,” uzsver Krūmiņa.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.