Foto – REUTERS/LETA

Rimšēvičs: “Labi izplānota afēra.” 15

Vakar notikušajā Ilmāra Rimšēviča preses konferencē, kurā viņš izklāstīja savu versiju par pēdējo dienu notikumiem, izteicās arī par Guseļņikovu.

Reklāma
Reklāma
7 pārtikas produkti un dzērieni, kas veicina grumbu veidošanos un paātrina novecošanos 25
Seni un spēcīgi ticējumi: šīs lietas nekad nedrīkst ne aizņemties, ne aizdot 9
4 ikdienišķas un efektīvas lietas: tās palīdz tikt vaļā no liekā svara, ja tev nepatīk sportot 7
Lasīt citas ziņas

LB prezidents norādīja, ka Guseļņikovs nemaz nav īstais “Norvik bankas” īpašnieks, jo banku iegādājies par aizdotu naudu un prasība piedzīt no Latvijas 200 miljonus eiro esot labi izplānota afēra. “Skumjš stāsts. Cilvēks ar aizņemtu naudu iegādājas Latvijā banku, apmāna uzraugu, sāk biznesu, solot Latvijā ieguldīt 100 miljonus, solot attīstīt šeit jaunus maksājumu produktus. Tajā pašā mirklī aizmuguriski kārto darījumus, kas slēpj naudas patiesos īpašniekus,” teica Rimšēvičs.

Guseļņikovs ticies ar viņu, lai lūgtu palīdzību situācijas risināšanā, kā arī, lai palīdzētu pārdot banku. “Viņš mēģināja aplinkus, slepus tikties ar mani, lai izstāstītu, cik viņam ir grūti šajā valstī strādāt, ka neviens viņu nemīl, ka visi esot korumpēti, ka visi viņa aktīvi saistībā ar “Winergy” ir arestēti, lai es viņam palīdzu. Lai es zvanu ģenerālprokuroram, lai es zvanu Augstākās tiesas priekšsēdētājam, Ministru prezidentam,” klāstīja Rimšēvičs, norādot, ka neko no tā neesot darījis, taču arī tiesībsargājošajās iestādēs vērsies neesot. Viņš uzsvēra, ka bankas finanšu situācija katru dienu pasliktinājusies, bankai ticis aizvērts ASV dolāru konts. Runājot par “Sberbank” pirkšanu, Rimšēvičs norādīja, ka darījums izjucis nevis “Norvik” puses dēļ, bet tāpēc, ka veto darījumam uzlikusi Ukrainas centrālā banka, kura esot sapratusi, kādas shēmas ir prātā “Norvik” vadībai.

CITI ŠOBRĪD LASA

Pats Guseļņikovs ir gana aktīvs tvitera lietotājs un savā kontā izteicies gan pēc Rimšēviča aresta, gan pēc Rimšēviča vakardienas preses konferences. Runājot par LB prezidenta arestu, Guseļņikovs norādīja, ka “Latvija 25 gadus bijusi slavena ar skandalozām maksātnespējas un starptautiskām naudas atmazgāšanas lietām, un to nav iespējams izdarīt bez regulatora aizsardzības”, netieši norādot uz FKTK, sacīja baņķieris. Tāpat viņš izteicis cerību, ka izmeklēšana atklās visus tos, kurus pēdējo gadu laikā Rimšēvičs aizsargājis un kuri ar Rimšēviča svētību iecelti dažādos augstos amatos.

Savukārt pēc Rimšēviča vakar notikušās preses konferences Guseļņikovs sacīja, ka “Norvik banka” vairākkārt vērsusies tiesībsargājošās iestādēs par nelikumīgām darbībām pret banku, kas neesot nekas neparasts. “Mēs esam ieinteresēti taisnīgumā. Tā kā mēs Latvijā ilgstoši to nespējām atrast, civilizētā manierē vērsāmies tiesā. Taču mēs Latvijas pusei esam piedāvājuši divus dažādus izlīguma variantus,” norādījis Guseļņikovs.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.