Šefpavārs Mārtiņš Rītiņš dažādos laikos.
Šefpavārs Mārtiņš Rītiņš dažādos laikos.
Foto – Ilze Pētersone

– Man ir prieks skatīties uz saviem putniem, – maigi turēdams plaukstās baltu dūju, teic saimnieks. Viņš novērojis, ka putni savās attiecībās līdzīgi kā cilvēki – te mīlējas, te ķīvējas, neklausa viens otru, rāda raksturu, kas katram ir atšķirīgs. Vista Inga, piemēram, vēl nav sapratusi, ka galvenais šeit Oskars, un cenšas citiem uzkundzēties. Visas gaiļa daiļavas Mārtiņš nosaucis savu darbinieču vārdos – cik mīļi, ja padomā par brīdi, kad vistiņām būs jāatvadās no šīs zemes… Angļu humors. 1


Baložiem gan jāiztiek bez vārdiem – no trim pārīšiem dažu mēnešu laikā savairojies kupls pulciņš ar 17 putniem, ej nu atceries, kā katru sauc. – Pliki un neglīti tie nāk pasaulē, un knābis sīkajam putnēnam ir milzīgs, – nosmej saimnieks, kuram reiz izdevies redzēt, ka mazais balodēns pāršķeļ olas čaumalu.

Reklāma
Reklāma
7 pārtikas produkti un dzērieni, kas veicina grumbu veidošanos un paātrina novecošanos 25
4 ikdienišķas un efektīvas lietas: tās palīdz tikt vaļā no liekā svara, ja tev nepatīk sportot 3
Ziemeļamerikas indiāņu zvēru horoskops. Uzzini, kurš dzīvnieks esi tu! 17
Lasīt citas ziņas

Svētdienas rīti Mārtiņa glīti koptajā dārzā ir putnu dienas, kad pudeļpīles kā balerīnas virpuļo pa ūdensvirsu baseinā, zosis revidē zaļumu un puķu dobes, nolasa gliemežus, vistas kašājas, cik spēj, bet mauriņš saņem bagātīgu mēslojuma devu. Dārzniece gan šo pasākumu knapi pieciešot.

– Putni man ir arī sirdij, – sentimentāli nosaka Mārtiņš. Viņam patīk paņemt labu grāmatu un vīna glāzi, piesēst putnu mājas pavēnī un būt kopā ar savu spārnaiņu saimi.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.