Rabarberu saldējums.
Rabarberu saldējums.
Aija Geida

Rabarberu saldējums – kārums karstām dienām 0

Pēc pēdējām lietus gāzēm rabarberi jau kupli saauguši, ir īstais laiks palutināt ģimeni ar dažādiem gardumiem, piemēram, saldi skābeno rabarberu saldējumu.

Reklāma
Reklāma

Saldējuma pagatavošana

• 2 nelieli rabarberu kāti,

• 250 ml saldā krējuma (35 %),

• 150 – 200 g cukura,

• 50 ml ūdens,

• 200 g maskarpones siera.

Kokteilis
Šīs četras zodiaka zīmes atgūstas no grūtajiem laikiem: tās drīz tiks vaļā no savas “melnās svītras”
“Latvijai tuvojas…” Alvis Hermanis izsaka mīklainu paziņojumu, radot satraukumu sabiedrībā
“Esmu atbraucis uz mājām…” Modris Konovalovs raudot publicē sirdi plosošu video 43
Lasīt citas ziņas

Katlā uzvāra ūdeni, pieliek nomizotus un sagrieztus rabarberu kātus, pieber cukuru un sutina uz mazas uguns, līdz paliek mīksti. Tad atdzesē un kārtīgi sablendē. Maskarpones sieru sajauc ar saldo krējumu, līdz veidojas viendabīga masa. To iecilā rabarberos un liek uz pusstundu saldējuma mašīnā, pēc tam vēl divas stundas atdzesē saldētavā. Ja nav mājās šīs ierīces, var likt trauciņā saldētavā un ik pa laikam apmaisīt, lai neveidojas ledus kristāli. Pēc garšas ideāls saldējums – skābeni salds, krēmīgs un atspirdzinošs karstajās vasaras dienās.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.