Foto-Fotolia

Rabarberu sezona klāt: laiks brūvēt vīnu! 0

Sastāvdaļas
4 kg rabarberu;
2,5 kg cukura;
10 l ūdens;
vīna raugs;
5 g rauga barības vielu;
2 ml enzīmu preparātu (Pektopols)

Reklāma
Reklāma

Pagatavošana.

Kokteilis
3 horoskopa zīmes, ko visi mīl – viņi izceļas ar īpašu harismu un siltu enerģiju
“Oficiāli neviens neko neaizliedz.” Krievijā strauji izdziest viena no sievietes galvenajām pamattiesībām
Mājas
FOTO. Mežaparkā par 1,4 miljoniem tiek pārdota māja, kas pārsteidz ar arhitektūru un ne tikai…
Lasīt citas ziņas

Rabarberus (drīkst vākt tikai līdz jūnija vidum, kamēr nav uzziedējuši!) sagriež nelielos gabaliņos un sasaldē. Sasaldētus liek traukā, uzber tiem 2,5 kg cukura un atstāj uz nakti. Nākamajā dienā masai uzlej desmit litrus karsta ūdens; kad tas atdzisis līdz istabas temperatūrai, pievieno vīna raugu, barības vielas, enzīmu preparātu. Divas reizes dienā apmaisa. Pēc desmit dienām masu izkāš, izmēra skābumu (nedrīkst pārsniegt 1,2%). Pēc mēneša vīnu nolej no nogulsnēm un novieto vēsākā vietā. Pēc sešiem mēnešiem vīnu var pildīt pudelēs. Pirms tam ir ieteicams to nodzidrināt un izfiltrēt.

Rabarberu vīna brūvēšanas recepte no tematiskās avīzes “Mājas brūvējumi”.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.