Foto – Timurs Subhankulovs

– Iesakāt nebūvēt gaisa pilis par neesošiem līdzekļiem. Ko lai dara ministrs, kad durvju priekšā bungas rībina Kera kungs, citi prasa – dodiet! 2


– Kera kungam ir “iznēsāts” stāsts, ka valdība lēmusi veselības nozari privatizēt un ideja nākusi no Latvijas Bankas. Ja jautātu man, es sacītu – ja sistēmas privatizācija ir ceļš, kā nodrošināt kvalitatīvu pakalpojumu, tad jā. Protams, ar būtisku piebildi, ka valsts apmaksā pakalpojumus tiem, kas nevar samaksāt. Bet, ja privātā sistēma, privatizētās klīnikas, kur cilvēki, kas to pārvalda, nes atbildību par katru eirocentu, kamēr lielajās veselības aprūpes iestādēs to nevar izdarīt, tad kāda velna pēc tērēt laiku! Nozarē kaut kas jādara – un strauji! Mans viedoklis būtiski atšķirsies no valdības vadītāja domām, bet es zinu – Guntis Belēvičs nav cilvēks, kuram jābūt tajā vietā, kur viņš pašlaik ir.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Dzimšanas gada pēdējā ciparā slēpjas svarīgs vēstījums – piederība stihijai
Kokteilis
FOTO. Ledus ir sakustējies! 5 iekārojamākie Latvijas hokejisti mākslīgā intelekta skatījumā
Kokteilis
Kura slavenība ir dzimusi tavā zodiaka zīmē: noskaidro, kā tu vari iekarot slavu
Lasīt citas ziņas

– Atkal un atkal mainīt ministru, cerot, ka vezums iekustēsies?

– Paudu subjektīvu viedokli. Belēvičs nav amatā pāris mēnešus, bet pusotru gadu.

CITI ŠOBRĪD LASA

– Lasītājus satrauc Rīgas mēra Ušakova iekš– un ārpolitiskās aktivitātes, kas sākās ar konfrontējošas karikatūras publikāciju. Latviskie politiķi uz Ušakova runām reaģē negribīgi, iesaka tām nemaz nepievērst uzmanību. Sabiedrība sašutusi, bet vai premjeram ir pozīcija, ko var atreferēt viņa sociāli politiskais padomnieks?

– Neesmu vērsis īpašu premjera uzmanību uz notikumu ar karikatūru. Tas noteikti nebija humors, ko var atļauties Ušakovs ar šādu karikatūru. Katram no mums guļ iekšā vēsturiskās pieredzes slogs. Slogs ir smags – tai virzienā nevajadzētu plēst jokus. Šīs lietas ir dzīvas, kaut 1940. gada tiešie aculiecinieki palikuši maza sabiedrības daļiņa. Bet attieksme caur paaudzēm tiek nesta līdzi. Atmiņu dzīvumu Rīgas mērs novērtēja par zemu. Kļūdījās vai nesaprata, nesaņēma savlaicīgu izskaidrojumu no savas kundzes, kamdēļ viņa bija spiesta rakstīt pavadvēstuli, bet pats Ušakovs taisnoties, ka ar kāju iebraukts zināmos dubļos. Bet tagad sākt vārdu kaujas? “Saskaņas” līderim ir tiesības uz uzskatiem, viņš tos pauž.

– Kur ir mūsu uzskati? Ušakovs bija Briselē Šulcam sūdzēt, kā Latvijā ierobežo tiesības un brīvības. Krievijas Ārlietu ministrija sauc – Nil, turies! Nākamais izgājiens – 8. maijā Ušakovs Rātsnamā, tiekoties ar kara veterāniem, teicis: “Bez nacisma sagrāves, bez uzvaras Otrajā pasaules karā mums šodien nebūtu arī atjaunotas valsts, nebūtu iespējas svinēt 4. maiju un 18. novembri. “

Vai Latvijā nav politiķa, kuram būtu vaļas atbildēt – kāpēc Ušakovs vispār uztur konfrontāciju?

– Man netīk pītas sazvērestības teorijas, bet viena lieta ir uzkrītoša. Ušakovs mēģina sevi pasniegt kā joprojām jaunu politiķi, kaut uz skatuves uzkāpis pirms daudziem gadiem. Pasvītrotais jauneklīgums labi strādā uz auditoriju, tāpat kā samērā laba fakta pārvaldīšana, enerģiska runa. Labāka pīārista Rīgas mēra amatā nekad nav bijis. Viņš ir veiklāks, apķērīgāks, pārāks par daudziem politiķiem. Bet, kolīdz aiz šī starojuma pazib vēsturiskie, ideoloģiskie “apēnojumi”, tā tēls bālē, un kā “Doriana Greja portretā” periodiski ieraugām citu labā krieva seju. Varbūt Ušakovs to grib slēpt rūpīgāk.
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.