Foto – Anda Krauze

– Nauda šim projektam tika ziedota daudzās valstīs. Cik liels ir Latvijas katoļu pašu ieguldījums? 11


– Gribu izteikt pateicību visiem ziedotājiem. Kaut kādā nozīmē šis radio ir dāvana katoļu baznīcai Latvijā. “Radio Marija” saimē ir raidījums, ko sauc “Mariaton”, tas aicināja klausītājus ziedot. Telpu remontam un uzturēšanai, un raidstacijas tehnikas iegādei mums ziedoja Lietuvas un Ukrainas radioklausītāji. Savukārt frekvences iegādei saziedoja Spānija, Itālija, Šveice, Vācija un arī vairāku Āfrikas valstu ziedotāji. Vienīgais Latvijas baznīcas ieguldījums projektā ir šīs telpas.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Nosaukti 8 vārdu īpašnieki, kuriem gribot vai negribot sanāk iekulties nepatikšanās 9
Kokteilis
12 biežāk sastopamie ģimenes locekļu tipi. Noskaidro, pie kura piederi tu!
RAKSTA REDAKTORS
Ineses Supes cīņa turpinās: “Kad iznācu no ķirurga kabineta, es apraudājos, jo man gribējās iznākt kā uzvarētājai, bet tā pagaidām nesanāk”
Lasīt citas ziņas

– Vai nav bažu par to, ka pirms vēlēšanām politiķi ļoti gribēs kļūt par brīvprātīgajiem un izmantot šo tribīni?

– Priecāsimies par visiem brīvprātīgajiem, bet ļoti rūpīgi skatīsimies, lai radio nekļūst par politiķu propagandas ruporu. Neesam ieinteresēti, lai mūs instrumentalizē. Ja politiķi nesavtīgi, ar tīriem nodomiem gribēs padalīties par to, ko Dievs ir darījis viņu dzīvē, – lūdzu, mēs priecāsimies. Bet, ja gribēs te nākt, lai izceptu savu politisko pīrāgu, tad ne.

CITI ŠOBRĪD LASA

– Pieminējāt, ka radio palīdzēs izvairīties no fundamentālisma un sektantisma briesmām. Kur tās Latvijā saskatāt?

– Rietumeiropā, ir seviški musulmaņu vidū, notiek radikalizācija. Fundamentālisms izplatās, un tas nozīmē, ka tur ir labvēlīga augsne; islāmā jau pāriet rietumnieki. Ja nemaldos, Saeimas Nacionālās drošības komisijas priekšsēdētāja Āboltiņa teica, ka jau pieci cilvēki no Latvijas devušies karot uz “Islāma valsti”. Mēs vēlamies pasniegt mācību, kas būs pretinde tāda veida slimībai.

– Ko “LA” lasītājiem novēlat Adventa laikā?

– Advents ir gaidīšana. No vienas puses, mēs gaidām to notikumu, kas jau ir bijis. Un mēs atgriežamies pie tā, lai to intensīvāk izdzīvotu un lai tas kļūtu realitāte mūsu sirdīs. Ziemassvētku vēstījums ir: “Vārds tapa miesa.” Un līdzīgi tam, lai glāzē varētu ieliet ūdeni un kāds varētu padzerties, tai glāzei ir jābūt tukšai. Aicinu, lai ikviens savas sirds trauku iztīra no visa tā, kas traucētu dzīvā ūdens, simboliski – dievišķā vārda, ienākšanai mūsos. Aicinu sagatavot savu sirdi Ziemassvētku brīnumam.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.