Foto – Anda Krauze

– Kā jūs raksturotu šā radio mērķus un kādu redzat tā klausītāju? – radio atklāšanas dienā jautāju Rīgas arhidiecēzes arhibīskapam metropolītam Zbigņevam Stankevičam (attēlā). 11


– Savā ingresa dievkalpojumā jau vairāk nekā pirms pieciem gadiem noformulēju savas prioritātes, un to skaitā ir dialogs ar sabiedrību un garīgās dimensijas stiprināšana sabiedrībā. “Radio Marija” būtu viens no šo uzdevumu īstenošanas instrumentiem. Baznīca Latvijā ar šā radio starpniecību vēlas uzrunāt mūsdienu cilvēku – sabiedrībai ir tiesības uz viedokļu dažādību. Mēs plānojam sniegt racionāli pamatotu ticības izklāstu, vēloties palīdzēt Latvijas sabiedrībai izvairīties no fundamentālisma un sektantisma briesmām. Pēdējo notikumu kontekstā tas ir ārkārtīgi aktuāli. Ceram, ka spēsim veicināt dialogu sabiedrībā. Ir ļoti svarīgi, lai Dieva vārds būtu pieejams ikvienam cilvēkam, jo, kā lasām Svētajos rakstos, ticība dzimst no klausīšanās.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Ja tavas mājas numurā ir kāds no šiem 3 skaitļiem, tev ir potenciāls sasniegt visu, ko sirds kāro
Cilvēkstāsts
“Man draudēja publiski, ka mani izkropļos” – saimniecības “Jaunapšenieki” saimniece Agnese par nievām un ļaunumu, ar ko sastopas ikdienā 58
TESTS prātvēderiem: ja zini atbildes uz vismaz 8 jautājumiem, tev ir pārsteidzoši attīstīts intelekts
Lasīt citas ziņas

“Radio Marija” dos iespēju klausīties šo Dieva vārdu un piedalīties baznīcas dzīvē arī tiem cilvēkiem, kas slimības vai vecuma dēļ ir piesaistīti gultai vai nespēj iziet no savām mājām. Radio dos iespēju, arī braucot mašīnā vai darot kādu monotonu darbu, šo laiku pavadīt, pārdomājot garīgus jautājumus un arī lūdzoties kopā ar citiem – attālināti. Ceram, ka šis radio būs pieejams slimnīcās, aprūpes namos, pansionātos.

Es pirms vairākiem gadiem uzaicināju “Radio Marija” uz Latviju. Biju dzirdējis par pozitīviem darbiem un pieredzi citās zemēs, jo šis radio ir plašāka projekta sastāvdaļa, tas darbojas 70 valstīs. Arī tajās valstīs, kuras nav bagātas un kurās arī cilvēku skaits ir neliels, līdzīgi kā Latvijā. Ceru, ka šis radio būs viens no pirmajiem soļiem katoļu mediju centra izveidē šeit.

CITI ŠOBRĪD LASA

Mūsu radio klausītāji kļūs, ceru, par lielāko draudzi valstī, kuru vadīs jaunākais katoļu baznīcas priesteris Rīgas arhidiecēzē Pēteris Skudra. Radio būs īpašs ar to, ka saturu veidos paši klausītāji – zvanot, ierosinot un pašiem nākot par brīvprātīgajiem darbiniekiem. Vēlos aicināt, lai zvana ne vien katoļi, bet arī ne katoļi un arī neticīgie. Vienīgi aicinu nepievērsties pārmetumiem par kādām pirms gadsimtiem bijušām nebūšanām. Jo tas nav mūsu uzdevums – tiesāt tos, kas dzīvojuši pirms mums. Pagātni mēs nevaram mainīt. Negatīvais skats uz to mūs necels. 8. decembrī ir sācies pāvesta Franciska pasludinātais Dieva žēlsirdības gads. Ja skatāmies nākotnē, tad varam veidot to pozitīvu caur iejūtības, žēlsirdības un cerības prizmu.

– Tātad radio būs ekumeniska ievirze?

– Neapšaubāmi būs ekumeniska dimensija. Gādāšana par ekumenismu pieder pie maniem pienākumiem, jo esmu pāvesta kristiešu vienotības veicināšanas padomes loceklis.
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.