Publicitātes foto

Kultūras programmas stends 0

Piektdiena, 26. februāris

Plkst. 10.30–11
Izstādes atklāšana un balvas “Grāmatnieku draugs” pasniegšana
Piedalās: Latvijas Grāmatnieku ģildes, Latvijas Grāmatizdevēju asociācijas un Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrības BT 1 pārstāvji

Reklāma
Reklāma
Pasaule visdrīzāk tomēr ir plakana – astrofiziķis izpētījis zemi visaugstākajā precizitātes līmenī
TESTS: Atbildi tikai uz 6 jautājumiem un mākslīgais intelekts izrēķinās tavu vecumu!
Izrādās, gurķus ar tomātiem nedrīkst ēst kopā! 8 produktu kombinācijas, no kurām labāk izvairīties 37
Lasīt citas ziņas

Plkst. 11–12
“Varoņi un varonība Senajā Grieķijā”
Par plašu sabiedrības rezonansi izraisījušo grāmatu stāstīs tās autors Harijs Trumans.

Plkst. 12–13
“Latvijas jaunā režija”
Grāmatas autore, teātra kritiķe Silvija Radzobe aicina uz sarunu par Latvijas talantīgajiem jaunajiem režisoriem un viņu izrādēm.

CITI ŠOBRĪD LASA

Plkst. 13–14
Latvijas Kultūras kanons
Par kultūras vērtību kopumu un tā izzināšanu. Par pieredzi un nepieciešamību izzināt kultūras mantojumu. Teorētiķu un praktiķu sarunas.
Rīko: Latvijas Nacionālā bibliotēka

Plkst. 14 –15
Romantiskā romāna nozīme mūsdienu sieviešu dzīvē
Saruna ar latviešu lasītājiem jau labi zināmo īru rakstnieci Lūsindu Railiju un viņas jaunā romānu cikla pirmās grāmatas “Septiņas māsas” atvēršanas svētki.

Plkst. 15–16
No vēstures pie vēstures – ceļā uz Latvijas simtgadi
Par grāmatām “Zem LKP kupola”, “Latvijas diplomātija un ārpolitika 20. gadsimtā” un citiem vēstures tematikai veltītiem izdevumiem stāsta Voldemārs Hermanis, Inesis Feldmanis, Antonijs Zunda.

Plkst. 16 –17
“21.11. Zolitūdes “Maxima”: traģēdijas sociālekonomiskās cēloņsakarības un sekas”
Rakstnieka un žurnālista Imanta Liepiņa jaunās grāmatas (“Nāvējošie gaisa dārzi”) atvēršana un diskusija par objektīvo un subjektīvo skatījumu literatūrā.

Plkst. 17 –18
Astroloģijas dažādie aspekti – no mīlestības līdz biznesam
Piedalās praktizējoši astrologi, grāmatu autori Juris Biršs, Māra Ošuroka, Andris Račs.
Rīko: apgāds “Jumava”

Sestdiena, 27. februāris

Plkst. 10 –11
“Mātes piens” ikvienam
Tikšanās ar romāna autori Noru Ikstenu, redaktori Gundegu Blumbergu un izdevēju Daci Sparāni-Freimani.

Plkst. 11 –12
“Debess aiztur elpu”
Vēsturisko romānu autoru tandēms, Valdis Rūmnieks un Andrejs Migla, par savu jaunāko veikumu – sarežģīto laikposmu no 1918. līdz 1921. gadam, mūsu valsts tapšanu un atsevišķu cilvēku lomu tajā. Saruna, fragmentu lasījumi, lasītāju viedokļi.

Reklāma
Reklāma

Plkst. 12 –13
“Piķis un zēvele jeb latvju biznesa nacionālās īpatnības”
Pazīstamā radiožurnālista Dzintara Tilaka humoristiskais romāns ar nelielu fantastisku piesitienu. Saruna par literatūru, humoru, biznesu un dzīvi.

Plkst. 13 –14
“Mēs – pasaules klaidoņi”
Stāstos par topošo grāmatu – veltījumu Jānim Vaišļam – dalīsies Pēteris Strubergs, Mārtiņš Šics un citi dēkaiņu cilts pārstāvji.

Plkst. 14 –15
Neērtās patiesības ar Otto Ozolu
Gada skarbākā diskusija “Eiropa un Latvija – sabruks vai izturēs?”. Otto Ozols pret ANO Starptautiskās Migrācijas organizācijas ekspertu Ilmāru Mežu un LU Teoloģijas fakultātes dekāni Daci Balodi.

Rīko izdevniecība “Lauku Avīze”

Plkst. 15 –16
20. gadsimta izcilie stila meistari un izaicinājumi viņu tekstu tulkošanā
Literatūrkritiķis un rakstnieks Guntis Berelis uz diskusiju par Selīna, Luisa Martina Santosa, Roberto Bolanjo un Marsela Prusta darbu tulkošanu aicinājis Denu Dimiņu, Gitu Grīnbergu un Daci Meieri.

Plkst. 16 –17
“Bergs & relikviju mednieki”
Grāmatas autors, “Apgāda Zvaigzne ABC” rīkotā romānu konkursa “Nacionālais bestsellers” laureāts Arno Jundze un tās redaktors Guntis Berelis diskusijā par trillera žanru pasaules literatūrā. Vēsturnieka skatījums uz romānā attēlotajiem notikumiem, fragmentu lasījumi un konkursa žūrijas pārstāvju viedokļi.

Plkst. 17 –18
“Музыка Адзеле” (“Atzeles mūzika”)
Ogres žurnālistes un rakstnieces Natālijas Ketneres dokumentālais romāns krievu valodā par kādas Gaujienas novada dzimtas vēsturi – unikāli dokumenti, fotogrāfijas, leģendas un aculiecinieku atmiņas.

Svētdiena, 28. februāris

Plkst. 11–12
“Daugavpils teātris”
Teātra kritiķe, mākslas zinātniece Silvija Geikina dalīsies domās par apjomīgo monogrāfiju “Daugavpils teātris”, kas veltīta vienīgajam teātrim Austrumlatvijas reģionā. Atvēršanas svētkos Rīgā tiek aicināti piedalīties aktieri, režisori, grāmatas redaktori.

Plkst. 12 –13
“Hernhūtiešu meitas”
Vecpiebalgas sieviešu likteņiem 19. gadsimta beigās veltītā romāna atvēršanas svētki. Tikšanās ar autori Ingunu Baueri, Vecpiebalgas tautas teātra aktieriem, mūziķiem, bibliotēku darbiniekiem.

Plkst. 13 –14
Par dzīvi, literatūru bērniem un pieaugušajiem un mazliet – par Ukrainu
Ukrainas bērnu mīļākās grāmatu sērijas autors Tarass Prohasko un tulkotāja Māra Poļakova par to, kā ievērojama ukraiņu literāta dzīvē darbi pieaugušajiem sadzīvo ar 13 maziem kurmēniem.

Plkst. 14 –15
“Nezināmā Latvija”
Eiropā dižākie koki, Baltijā lielākā ala, dziļākais ezers, noslēpumainās peldošās salas… Par visu, ko vēl nezinām par Latviju, stāsta Guntis Eniņš.
Rīko izdevniecība “Lauku Avīze”

Plkst. 15 –16
“PRETĪ” – 3D māksla uz ekrāna
Tukuma Literātu un mākslinieku apvienības filma “Pretī” radīta īpaši pirmajām apvienotajām Kurzemes Mākslas un dzejas dienām, kas notika 2014. gadā Tukumā. Kurzemes mūsdienu dzejnieku Maijas Laukmanes, Andras Manfeldes, Andra Akmentiņa, Gvido Drages, Sandras Vensko, Ievas Samauskas u. c. dzejas kolāža Aijas Dzērves un Arta Robežnieka lasījumā, ilustrēta ar novada mākslinieku Andreja Ģērmaņa, Ulda Zemzara, Alberta Pauliņa, Olitas Gulbes, Andra Vītola un Annas Heinrihsones gleznām un apdvēseļota ar Ģirta Pavēņa un Latvītes Podiņas suģestējošo mūziku.
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.