Līga Stirna (pa kreisi) un Vineta Ervalde.
Līga Stirna (pa kreisi) un Vineta Ervalde.
Foto – Krišs Karnītis

Daļēji – rallija zeme 1


Līga ir sporta žurnāliste ar specializāciju motoru sportā: – Ja es rakstītu, piemēram, par baletu, diez vai nodarbotos ar autosportu. Man bija interese un izpratne par šo sportu.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
15 saderīgākie zodiaka zīmju pāri: viņiem ir pa spēkam radīt ideālu ģimeni
Kāpēc ar gadiem pieaug svars? Kaloriju skaitīšana nepalīdzēs, lūk, kas tev jādara 44
Krievijas “lācis” Putins asina nagus, lai sagrābtu arvien vairāk Eiropas uzņēmumu
Lasīt citas ziņas

Darba specifikas dēļ nav īpaši daudz laika citām nodarbēm un hobijiem, turklāt svarīgs ir laiks kopā ar ģimeni – vīru un piecgadīgo meitiņu: – Ir jau tāds teiciens – jo vairāk dari, jo vairāk vari izdarīt, bet es tā neprotu – vienā dienā nostrādāt pilnu darba dienu, aiziet pie friziera, satikties ar draudzeni, aiziet uz sporta klubu, uzrakstīt vakara reportāžu, aizvest bērnu uz pulciņu, uztaisīt vakariņas un uzadīt zeķes. Man patīk lasīt, iet uz teātriem, ar Vinetu braucam viena pie otras ciemos, piedalāmies autoorientēšanās sacensībās, bet nav laika uzturēt tādu konkrētu, pastāvīgu hobiju.

Līgas meitiņas intereses gan pagaidām neliecina par vēlmi doties autosportā:

CITI ŠOBRĪD LASA

– Diez vai… Viņai patīk zīmēt, bet, ja nu viņa izvēlēsies autosportu, – lai notiek. Es zinu, kas tas ir, bet svarīgi, vai to varēs atļauties finansiāli. Savos rallija pirmsākumos izlaidu pat veselas sezonas – sēdēju malā un raudāju, jo nevarēju sagādāt finansējumu. Rallijs ir kompleksas sacensības – jāmaksā par viesnīcām, ēšanu, mehāniķiem alga, mašīnas remonts un uzturēšana, rezerves detaļas, riepas, degviela – vadošajiem ieskaites braucējiem izdevumi sezonā veido sešciparu skaitli.

Bet Vineta savu meitu gan jau ir sēdinājusi rallija mašīnā: – Ģimene ar manu aizraušanos samierinās, draugi brauc uz rallijiem skatītāja lomā. Iesākumā mamma gan tā šķībi skatījās, īpaši, kad iesēdināju stūrmaņa krēslā savu meitu.

Vai Latviju var nosaukt par rallija valsti? Nē un jā. Ja runājam par dalībnieku skaitu – nē. Tas pats iemesls – rallijs ir dārgs. No sacensību rīkošanas viedokļa – jā, Latvija viennozīmīgi ir rallija zeme. Abas meitenes ir vienisprātis, ka organizatoriskais līmenis pie mums ir ļoti augsts: – Dalībnieku skaits no Latvijas iet mazumā, bet no ārvalstīm – vairumā. Pie mums brauc lietuvieši, igauņi, krievi. Viņiem gribas, lai ir komforts, lai ir ērti, un lai ir prieks – rallijus pie mums rīko visaugstākajā līmenī. Mēs varētu pat uzrīkot pasaules čempionātu. Latvija ir viena no divām valstīm, kur rallijā drīkst startēt jau no 15 gadu vecuma – otra valsts ir Jaunzēlande. Tēvi, kuri grib autosportā sūtīt savus dēlus, ved viņus uz Latviju. Pie mums startē trīskārtējā pasaules čempiona Petera Solberga dēls – un visa pasaule, pateicoties viņam, tagad zina, kur ir Latvija. Bet vai latvietis kādreiz būs pasaules čempions? Nezin gan…

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.