“Selfiju” ministrs. Citi politiķi sociālos tīklus izmanto galvenokārt diskusijām ar vēlētājiem vai aģitācijas izplatīšanai, bet tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs savus draugus un sekotājus teju ik dienas aplaimo ar jaunām bildēm. Tostarp arī ar privātās dzīves ainiņām, izpelnoties gan apbrīnotāju uzslavas, gan sarkasmu par paštīksmināšanos.
“Selfiju” ministrs. Citi politiķi sociālos tīklus izmanto galvenokārt diskusijām ar vēlētājiem vai aģitācijas izplatīšanai, bet tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs savus draugus un sekotājus teju ik dienas aplaimo ar jaunām bildēm. Tostarp arī ar privātās dzīves ainiņām, izpelnoties gan apbrīnotāju uzslavas, gan sarkasmu par paštīksmināšanos.
Attēls no Dzintara Rasnača facebook.com konta

Sabiedriskās organizācijas nemierā 19

Visticamāk, tieši rūpēs par savu tēlu Rasnačs tieslietu ministra amatā distancējies no maksātnespējas administratoru jautājuma.

Reklāma
Reklāma
Veselam
Onkologi nosauc pārtikas produktus, kurus būtu tūlīt jāpārtrauc lietot uzturā, ja grib izvairīties no vēža 47
RAKSTA REDAKTORS
Mobilo telefonu rēķini šovasar palielināsies. Izmaiņas jutīs gan LMT, gan Tele2 klienti
TV24
“Vai nav tā, ka Zelenskis būtu gatavs noslēgt mieru, bet baidās no tautas reakcijas?” Komentē Slaidiņš
Lasīt citas ziņas

“Ar ministru mums saskarsme bijusi minimāla. Sākums bija cerīgs. Pēc Rasnača stāšanās ministra amatā viņš uzaicināja mūs uz tikšanos. Izrunājām visus jautājumus un lielā daļā panācām kopsaucēju. Taču pagājušā gada februārī ministrs ieradās uz Maksātnespējas jautājumu konsultatīvās padomes sēdi, kur paziņoja, ka viņa viedoklis ir kardināli mainījies, ka administratori būs amatpersonas un nekādas citas reformas tuvākajā laikā nenotiks, un pameta sēdi. Kopš tā laika nekāda kontakta ar ministru mums vairs nav bijis,” sūkstījās Latvijas Sertificēto maksātnespējas procesa administratoru asociācijas valdes priekšsēdētājs Olavs Cers.

Tomēr Satversmes tiesas pagājušā gada decembra spriedumā TM iniciatīva pielīdzināt administratorus amatpersonām novērtēta kritiski. Lietas būtība ir tāda, ka daudzi maksātnespējas administratori vienlaikus ir arī praktizējoši advokāti, kuri nedrīkst būt amatpersonas. Tādēļ pēc grozījumu stāšanās spēkā šiem cilvēkiem liegtas iespējas apvienot amatus. ST ieskatā šāds liegums ir pretrunā ar Satversmes 106. panta 1. teikumu. (Ikvienam ir tiesības brīvi izvēlēties nodarbošanos un darbavietu atbilstoši savām spējām un kvalifikācijai.) Reaģējot uz šo spriedumu, TM pašlaik gatavo precizējumus, bet administratoru asociāciju tie neapmierina. “Tā vietā, lai sakārtotu jautājumu pēc būtības, tiek piedāvāti vienkārši kosmētiski labojumi,” vērtēja O. Cers.

CITI ŠOBRĪD LASA

Savā labo darbu sarakstā Rasnačs lepojas ar piespiedu nomas attiecību risinājumu. Vienkārši runājot, TM piedāvājums ļaus dzīvokļu īpašnieku vairākumam izpirkt zemi, uz kuras atrodas viņu māja. Pašlaik TM sagatavotais likumprojekts atrodas Saeimā. Tomēr dzīvokļu īpašnieku un īrnieku tiesību biedrības “Ausma” valdes priekšsēdētājs Klementijs Rancāns uzskata, ka likums nedarbosies, jo izpirkuma cena noteikta vairākumam dzīvokļa īpašnieku nesasniedzami augsta. Viņaprāt, TM likumprojekts ir brāķis, kas turklāt virzīts paslepus un netaisnīgi pret sabiedriskajām organizācijām. Dzīvokļu īpašnieku iniciatīvas grupas pārstāvji esot mēģinājuši pieteikties uz tikšanu pie tieslietu ministra, bet saņēmuši atteikumu. Maksātnespējas administratoru pārraudzība un piespiedu nomas attiecības, visticamāk, būs arī nākamā ministrēšanas posma galvenie darbi.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.