Receptes /

Foto: Shutterstock

Burkānu – siera kēksiņi bez miltiem 0

Māra Lapsa, “Praktiskais latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Kad sakārojies kaut ko īpašu, bet mājās nav dārgu izejvielu vai nevēlies cept neko, kā sastāvā būtu milti, šī recepte būs ideāla! Vajadzēs burkānus, sieru un vēl dažas sastāvdaļas. Un šie garšīgie kēksiņi patiešām nesatur miltus!

Sastāvdaļas

  • 3 vidēji burkāni
  • 100 g konservētu zaļo zirnīšu
  • 5 ēdamkarotes konservētas kukurūzas
  • Puse paprikas
  • 2 ēdamkarotes sviesta
  • 120 grami siera pēc izvēles
  • 6 vistu olas
  • Pustējkarote malti melnie pipari
  • Pustējkarote sāls

Pagatavošana

  1. Burkānus sarīvē uz rupjas rīves un apcep sviestā. Papriku smalki sagriež un samaisa ar apceptajiem burkāniem, kukurūzu un zaļajiem zirnīšiem. Masu pilda kēksu silikona veidnēs līdz 2/3 tilpuma.
  2. Ar putojamo slotiņu bļodā sakuļ olas, pieber sāli un melnos piparus.
  3. Virs dārzeņiem liek 2–3 ēdamkarotes olu masas un bagātīgi uzbārsta sarīvētu sieru.
  4. Cep cepeškrāsnī 190 °C 15–20 minūtes, līdz kēksi zeltaini brūni. Atdzesē un izņem no veidnēm. Pasniedzot pārkaisa ar zaļumiem.