Foto: Matīss Markovskis

Restorāna “Buddha” receptes: Mungdāla krēmzupa ar tomātiem, koriandra un karija lapām 0

Konsultē KONSTANTĪNS GOVORINS, pavārs restorānā “Buddha”

Reklāma
Reklāma
Trampam atliek bezspēcībā vien noplātīt rokas: Putins atdzīvina 3 klasiskās Kremļa taktikas
Mēs tāpat vien nepadosimies! Ukraina sāk gatavoties sliktākajam scenārijam
FOTO. VIDEO. “Tur ir ļoti daudz VUGD automašīnu, glābēji kaut kur skrien!” Aculiecinieks ziņo par biedējošu skatu galvaspilsētas centrā 16
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana
Katliņā gī sviestā karsē sinepju sēklas, kurkumu, asafetīdu un ķiploku.

Pievieno mungpupiņas un tomātus. Uzlej dārzeņu buljonu un vāra, līdz pupiņas mīkstas.

CITI ŠOBRĪD LASA

Sablendē, pievieno saldo krējumu (var gatavot arī bez tā, ja šķiet par treknu).

Pasniedzot rotā ar koriandra un karija lapām.

Par mungpupiņām:
Mungpupiņas ir līdzīgas dzeltenajām lēcām, taču tie ir divi atšķirīgi produkti. Tāpat kā daudzi citi pākšaugi, arī mungdāls ir ļoti veselīgs, to uzskata par profilaktisku līdzekli pret vēzi, par organisma attīrītāju un visu ķermeņa funkciju normalizētāju.

Pupiņas ir lielisks šķiedrvielu, minerālvielu un dažādu vitamīnu avots, kas, pateicoties savai lielajai uzturvērtībai, lieliski iederas dažādos ēdienos. Katrai pupiņai un zirnim ir sava īpatna garša un struktūra, tāda ir arī mungpupiņām, kas labi garšo gan vienkārši novārītas kā piedeva citiem ēdieniem, gan kā pamatsastāvdaļa dažādās receptēs.

!Mungdāla miltus var sajaukt ar ūdeni un šo masu klāt uz apdegumiem.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.