Foto: Matīss Markovskis

Restorāna “Buddha” receptes: Falafelas ar dārzeņiem, tahini mērci un kuskusu 0

Konsultē KONSTANTĪNS GOVORINS, pavārs restorānā “Buddha”

Reklāma
Reklāma

Pagatavošana

Mistika: pie Ukrainas robežas atvēries milzīgs krāteris, ko dēvē par “portālu uz pazemes pasauli” 32
Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 5 sieviešu un 5 vīriešu vārdus, kas nes laimi to īpašniekiem 24
Putins ir izmēģinājis jaunu “superieroci”, kādu pasaule “vēl nav redzējusi” 154
Lasīt citas ziņas

Turku zirņus nakti izmērcē, no rīta rūpīgi noskalo un svaigus sablendē.

Pagatavo tahini mērci: uz pannas pakarsē sezama sēklas, līdz tās kļūst zeltainas, sablendē ar olīveļļu, pieliekot nedaudz citrona sulas, ķiploku, sīpolu, sāli un cukuru. Uzmanību! Nevajadzētu pārdozēt ķiploku – tas nomāks sezama aromātu, mērce neizdosies.

CITI ŠOBRĪD LASA

Turku zirņiem pievieno pusi no gatavās mērces un garšvielas – asafetīdu un kurkumu, kā arī mazliet sīpola. Masai pieber cepampulveri, visu vēlreiz samīca. Ar rokām izveido bumbiņas un apcep lielā taukvielu daudzumā, vislabāk kokoseļļā 180 grādu karstumā aptuveni 7 minūtes.

Gī sviestā karsē garšvielas un pievieno sezonas dārzeņus pēc izvēles – pākšu pupiņas, burkānus, cukīni, kabačus, papriku, puravus. Karsē, bet nepārsutina, lai tie saglabātu kraukšķīgumu.

Atsevišķi novāra kuskusu.

Servē dārzeņus, kuskusu un falafelas, pievienojot tahini mērci, kam pielikti zaļumi. Rotā ar svaigiem zaļumiem.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.