Foto – Shutterstock

Riekstu ķirbis ar spinātiem, sieru un šķiņķi 0

Sastāvdaļas (4 porcijas)
• riekstu ķirbis (Butternut)
• 75 g šķiņķa
• 75 g spinātu
• 120 g labi kūstoša siera
• 2 ēdamkarotes sviesta
• ķiploka daiviņa
• ⅓ tējkarotes maltu melno piparu
• ½ tējkarotes sāls
• zaļumi (dekorēšanai)

Saikne ir maģiska! Neviens mājdzīvnieks nespēj mīlēt jūs tā, kā šīs 10 suņu šķirnes
Vai tiešām ASV uz to būs spējīga? Makrons brīdinājis Zelenski par bīstamu pavērsienu – viņam draud briesmas… 40
Kokteilis
Var beigties slikti! 3 zodiaka zīmes, kurām Ziemassvētkos un Jaunajā gadā labāk piebremzēt ar alkoholu
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Spinātus blanšē karstā ūdenī, tad iemērc aukstā ūdenī ar ledus gabaliņiem, nokāš un rupji sakapā. Uz pannas izkausētā sviestā apcep šķiņķi, pēc tam spinātus un smalki sakapātu ķiploku.
Ķirbi gareniski pārgriež uz pusēm, ar karoti izņem sēklotni un mīkstumu apslaka ar olīveļļu. Pusītēs liek pildījumu un cep līdz +180 °C sakarsētā cepeškrāsnī 40 minūtes. Tad uzkaisa sarīvētu sieru un cep vēl 10 minūtes. Pasniedz siltu ar zaļumiem.
Pildījumam var pievienot sagrieztus šampinjonus, iegūsiet citu garšas niansi.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.