“Cirque du Soleil” izrāde “Varekai”, kurā piedalās 50 augstākās klases mākslinieki, rosina noticēt brīnumam, pārvarēt izmisumu un nebaidīties lūgt palīdzību.
“Cirque du Soleil” izrāde “Varekai”, kurā piedalās 50 augstākās klases mākslinieki, rosina noticēt brīnumam, pārvarēt izmisumu un nebaidīties lūgt palīdzību.
Foto – Postimees/LETA

Izklaides nozares Silīcija ieleja 0


“Cirque du Soleil” ir viena no iekārotākajām darba vietām pasaulē, izklaides nozares Silīcija ieleja vai Volstrīta. Tajā ir lielas algas, izcili bonusi un ārpus izrādēm samērā brīvs darba laiks – māksliniekiem dots katram savs uzdevums, un izrādes veidotāji paļaujas uz viņu profesionalitāti un atbildību, ka mērķa sasniegšanai tiks izvēlēts visatbilstošākais ceļš. Grimu uzlikt māca visus “Cirque du Soleil” māksliniekus, esot pat īpašas instruktāžas lapas, uz kurām precīzi norādīts, kas katram tēlam nepieciešams. Tas ir laikietilpīgs darbs, īpaši māksliniekiem, kuri uz “Cirque du Soleil” pārnākuši no citām darbības jomām. Ukraiņu vingrotāji Dmitrijs Likovs un Kirils Ļanovs atzinuši, ka pirmajās izrādēs šis process prasījis pat četras stundas. Bet viņu iznāciens izrādē ilgst tieši sešas minūtes…

Reklāma
Reklāma
7 produkti, kurus nedrīkst otrreiz sildīt: tie var nodarīt būtisku kaitējumu veselībai
TV24
Ar ko Lukašenko uzjautrinājis Slaidiņu: “Tur veči stūma ezi ārā ar visām adatām!” 12
Ar vienu roku dod, ar otru ņem – G7 dienaskārtībā vairs nav Krievijas aktīvu konfiskācija. Ir tikai bailes?
Lasīt citas ziņas

“Cirque du Soleil” saviem māksliniekiem maksā no 50 000 līdz 125 000 dolāru gadā, zvaigznes saņem vēl vairāk. Cirka gada ieņēmumi ir 1,25 miljardi dolāru. Trupā nodarbināti aptuveni 2000 mākslinieku no vairāk nekā 40 valstīm, kopā ar tehniskajiem un administrācijas darbiniekiem – ap 5000 cilvēku. Turneju laikā cirks darbiniekiem apmaksā dzīvošanu un maltītes, tiesa, aizrauties ar ēšanu nesanāk, jo vingrotāju līgumā ierakstīts, ka viņu svars nedrīkst pārsniegt 45 kilogramus… Cirkam ir pat pašam sava ceļojošā skola darbinieku bērniem, kurā mācības notiek vairākās valodās, un veselības apdrošināšana ģimenes locekļiem.

Lai šovi nebūtu sajaucami, mākslinieciskā vadība rūpīgi strādā ne tikai pie stāsta – tas katrā “Cirque du Soleil” uzvedumā ir pats svarīgākais! – un skatuves noformējuma, bet arī pie tērpiem. To modelēšanai tiek pieaicināti pazīstamākie tērpu dizaineri, piemēram tērpus “Varekai” modelējusi Eiko Išioka (1938 – 2012), kura, starp citu, vadījusi tērpu modelēšanu Pekinas olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijai un saņēmusi “Oskaru” par darbu pie Frensisa Forda Kopolas filmas “Drakula”.
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.