“Cirque du Soleil” izrāde “Varekai”, kurā piedalās 50 augstākās klases mākslinieki, rosina noticēt brīnumam, pārvarēt izmisumu un nebaidīties lūgt palīdzību.
“Cirque du Soleil” izrāde “Varekai”, kurā piedalās 50 augstākās klases mākslinieki, rosina noticēt brīnumam, pārvarēt izmisumu un nebaidīties lūgt palīdzību.
Foto – Postimees/LETA

“Ielu kultūras” fenomens 0


2015. gadā cirka dibinātājs Gijs Lalibertē par 1,5 miljardiem dolāru – nedaudz vairāk kā uzņēmuma gada ienākumi – pārdeva to firmai “TPG Capital”, paturot desmit procentus akciju. “Cirque du Soleil” prezidents Daniels Lamars uzskata, ka cirka panākumu pamatā ir tā uzticība “ielu kultūrai”, no kuras tas izaudzis un kas joprojām rezonē skatītāju dvēselē. “Man patīk par sevi domāt kā par ielas čali,” intervijās sacījis Lamars. “Es izeju ielās un cenšos saprast, ko patērētāji vēlas, kā viņi mūs uztver.”

Reklāma
Reklāma
Izrādās, gurķus ar tomātiem nedrīkst ēst kopā! 8 produktu kombinācijas, no kurām labāk izvairīties 3
“Gustavo ir bīstams narciss, bet Rutulis un Patrisha tērētas marionetes!” Ainārs Mielavs velta skarbus vārdus radošajiem kolēģiem 2
TV24
“Te gan cilvēks ir fantastisks! Nu ir pamodies no letarģiska miega!” Jaunups sašutis par Levita viedokli jautājumā par LTV priekšvēlēšanu debatēm krievu valodā
Lasīt citas ziņas
“Cirque du Soleil” aptver šķietami neaptveramo, piemēram, šovā “C2” tiek apspēlēta… konference. “Volta” repertuāru papildināja ar BMX trikiem. Jaunākā izrāde, kuru skatītāji varēs novērtēt, sākot no oktobra, ir “Crystal” – kompānijai pilnīgi jauna joma, cirka šovs uz ledus. Tāpat “Cirque du Soleil” sācis interaktīva izklaides parka celtniecību Nuevo Valartē (Meksika), kuru, kā prognozē Lamars, atvērs apmeklētājiem 2020. gadā. Novembrī Londonas Taimskvērā cirks piedāvās skatītājiem iekāpt Nacionālās futbola līgas spēlētāja “kurpēs”, piedāvājot 4D un paplašinātās realitātes pieredzi. Nākamais solis – Ķīna, kuras skatītāji pirmie ārpus Ziemeļamerikas varēs noskatīties filmas “Avatars” motīvos balstīto izrādi un kur nākamā gada nogalē plānots atvērt pastāvīgu izrāžu vietu.


SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.