“Jaukumu” seši hektāri zemes pieder Kandavas pašvaldībai un šobrīd tiek iznomāti zemniekiem, bet mājai kūtij un noliktavai pāri sarkans krusts, kas nozīmē, ka par tiem netiek maksāti nodokļi.
“Jaukumu” seši hektāri zemes pieder Kandavas pašvaldībai un šobrīd tiek iznomāti zemniekiem, bet mājai kūtij un noliktavai pāri sarkans krusts, kas nozīmē, ka par tiem netiek maksāti nodokļi.
Foto – Artis Drēziņš

Mājas tomēr nebija pavisam pamestas 10

Kā izrādās, “Jaukumi” tomēr, iespējams, bijuši vismaz epizodiski apdzīvoti. Kilometra attālumā pāri laukam dzīvojošais zemnieks Juris Rašmanis pagājušajā ziemā dažas reizes redzējis, kā kūp “Jaukumu” skurstenis. “Es vēl padomāju: re, Genādijs pankokus cep! Pašu gan neredzēju. Dzīvoju te kopš pagājušā gadsimta 90. gadiem, bet ar Geidānu maz kontaktējos un maz redzēju. Runā, ka viņš “Jaukumus” par dažiem simtiem rubļu nopircis no vecas tantes vēl padomju gados. Pēdējā laikā man cilvēki teica, ka viņš esot manīts uz ceļa, ar velosipēdu velkot Saldus virzienā metāla gabalu un dzīvojoties pa Saldus tirgu. Tad redzēju, kā tiek apstrādāti aizaugušie lauki, sastumti krūmi un akmeņi pie mājas. Pēc kāda laika “Jaukumos” paviesojās policija,” stāsta J. Rašmanis.

Reklāma
Reklāma

Prasa atlīdzību

7 pārtikas produkti un dzērieni, kas veicina grumbu veidošanos un paātrina novecošanos 25
4 ikdienišķas un efektīvas lietas: tās palīdz tikt vaļā no liekā svara, ja tev nepatīk sportot 3
Seni un spēcīgi ticējumi: šīs lietas nekad nedrīkst ne aizņemties, ne aizdot
Lasīt citas ziņas

Interesanti, ka kriminālprocess par noziedzīgu nodarījumu pret īpašumu ierosināts tieši pēc Valērija, nevis Genādija iesnieguma. Kā apliecināja Valsts policijas Tukuma iecirkņa priekšnieks Janeks Bahs, lietā notiek izmeklēšana. Pirmais Geidāna iesniegums 8. augustā gan ticis noraidīts, jo “Jaukumi” viņam nepieder. Geidāns pasūdzējies prokuratūrai, kas likusi policijai kriminālprocesu uzsākt: kaut arī “Jaukumi” Geidānam nepieder, pēc prokuratūras domām, nevarot izslēgt, ka tur atradušās viņa personiskās mantas, kas ir nozagtas. Iesniegumā Geidāns norādījis, ka bojāta mājas slēdzene, izpostīts augļu dārzs, nozagta sulu spiede, motocikls, radioaparāti, pieci velosipēdi, trīs putekļsūcēji. Kopējos zaudējumus vīrietis aplēsis 30 000 eiro lielus. Geidāns prasa arī morālo kompensāciju 1,5 miljonus eiro. Bet kāda tad loma visā šajā ir policistam, kāpēc Geidāns viņu vaino zagšanā?

“Labs jautājums. Jo abas reizes tieši viņš kopā ar operatīvo grupu pēc Geidāna lūguma bija izbraucis uz “Jaukumiem” un tur strādāja, pētot, kas noticis, kas nozagts. Tagad ar izmeklēšanu nodarbojas cits izmeklētājs,” skaidro J. Bahs, kurš vēl piebilst, ka Geidāns norāda, ka zādzības pēdas esot noslēpuši traktoristi, sa­stumjot ap māju akmeņus un krūmus, bet policists piedalījies mantu izvešanā. Ar viņu izdevās sazvanīties, taču viņš bez J. Baha atļaujas no komentāriem atteicās. Savukārt J. Bahs uzskata, ka inspektors ir darījis savu darbu un viņam ne izmeklēšana, ne apsūdzība nebūtu jākomentē.

CITI ŠOBRĪD LASA

Zemnieks Markuss Šulte-Hoete ir gatavs uz karstām pēdām skriet un atstumt akmeņus un krūmus no “Jaukumiem”, ja tie par tuvu vai slēpj nozieguma pēdas. Apsūdzību nozieguma pēdu slēpšanā Markuss, kas ir apkaimes viens no lielākajiem zemniekiem, sauc par absurdu.

“Pats “Jaukumus” tikai no lauka malas esmu redzējis. Tur mani strādnieki darbojās. Droši vien saprata, ka māja nav apdzīvota, tāpēc tai piestūma klāt akmeņus un krūmus. Neticu, ka viņi iesaistīti noziegumā. Labi puiši un saņem labas algas. Bet nav jau pirmā reize, ka man tā gadās. Lauki gadiem var stāvēt aizauguši, bet, kad sāc saimniekot, tad gadās, ka kādam ir pretenzijas,” saka Markuss.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.