Foto: SHUTTERSTOCK

Rīsu sacepums ar Mocarellas sieru, brokoļiem un skābo krējumiņu: gatavs “viens un divi”! 4

Māra Lapsa, “Praktiskais latvietis”, AS “Latvijas Mediji”.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Auns – Minhene, Lauva – Parīze: kuru Eiropas pilsētu vajadzētu apmeklēt tavai zodiaka zīmei 12
Krievijas Federācijā beidzas padomju tehnikas krājumi. Putinam ir kāds neticams plāns 133
Kokteilis
FOTO. Daži no viņiem pat neprecēti! Šī gada 10 iekārojamākie Latvijas vīrieši MI skatījumā 52
Lasīt citas ziņas

Rīsi patiesībā ir ļoti daudzveidīgs ēdiens – tos var izmantot gan klasiski mums zināmos ēdienos, tādos, kā, piemēram, plovs, kā arī daudz neparastākās receptēs – saldēdienos un garšīgos, sātīgos sacepumos. Šis ēdiens izdodas ne tikai ļoti garšīgs, bet arī “piesien dūšu”!

Rīsu sacepums

Sastāvdaļas:

• 375 g rīsu un savvaļas rīsu maisījuma
• 125 ml skābā krējuma
• 125 g mocarellas siera
• 60 g Parmas siera
• pusgalviņa brokoļa
• 2 sīpoli
• 3 ķiploka daiviņas
• 15 g sviesta
• 1 rozmarīna zariņš
• sāls
• pipari

Pagatavošana:

CITI ŠOBRĪD LASA

Rīsus novāra gatavus un nosusina. Brokoli novāra mīkstu un notecina. Pannā izkausē sviestu un apcep sasmalcinātus sīpolus, pievieno ķiplokus un visu vēl nedaudz apbrūnina. Brokoli sagriež vidēji lielos gabaliņos un kopā ar sīpolu – ķiploku maisījumu, rozmarīna lapiņām, skābo krējumu un aptuveni divām trešdaļām Parmas siera un mocarellas pievieno rīsiem. Pieber sāli un piparus.

Karstumizturīgu trauku ietauko un iepilda sagatavoto maisījumu. Pārkaisa atlikušo sieru un cep cepeškrāsnī 180 °C aptuveni 20 minūtes.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.