Foto-Dainis Bušmanis

Darbojas jau 22 gadus 0

Reizi mēnesī Sabiedriskās padomes darbā piedalās arī Jūrmalas pensionāru biedrība. Tās vadītāja Zenta Čakša gan neslēpj, ka biedrībai, kuras darbība jau ilgst 22 gadus, nav izveidojusies cieša sadarbība ar nesen, pirms diviem gadiem, dibināto senioru apvienību. “Lai cilvēki tevi cienītu, kopā jāapēd puds sāls,” viņa vērtē.

Reklāma
Reklāma
Latvijai tuvojas aukstuma vilnis! Sinoptiķi par laiku jaunnedēļ
Kokteilis
15 saderīgākie zodiaka zīmju pāri: viņiem ir pa spēkam radīt ideālu ģimeni 8
Ķīna un Turcija sagādā Krievijai nepatīkamu “pārsteigumu” 34
Lasīt citas ziņas

Par tagadējās domes vadību Z. Čakša teic, ka tā ir pretimnākoša un senioru ierosinājumi arvien tiek uzklausīti. Piemēram, izdevies panākt, ka dome senioriem finansē veselības veicināšanas pakalpojumus kūrorta rehabilitācijas centrā “Jaunķemeri” ar rehabilitācijas speciālistu konsultācijām, baseina apmeklējumu, nūjošanas un aerobikas nodarbībām. Kopš aprīļa to saņēmuši jau 300 senioru, tajā skaitā arī Z. Čakša. Pirms gada cietusi smagā negadījumā – viņu Rīgā uz ielas notriekusi automašīna, bet pēc dažiem mēnešiem, kad jau sākusi atlabt, neveiksmīgi krītot no velosipēda, salauzusi roku. Kad pēc diviem mēnešiem noņemts ģipsis, roka bijusi izkaltusi, bāla, nespēcīga. “Labklājības pārvaldē man piedāvāja bezmaksas rehabilitācijas kursu. Apmeklēju gan fizioterapeitu, gan ergoterapeitu. Arī tagad mājās pati roku masēju, spaidu plaukstā bumbiņu, mīcu mīklu un vingrinu pirkstus, kā man to ierādīja speciālisti,” stāsta pensionāre, priecājoties, ka Jūrmalas senioriem arī nākamgad būs iespējas bez maksas uzlabot savu veselību.

“Seniori ir tie, kas mūsu pilsētā cīnās par godīgumu un taisnīgumu. Piemēram, pirms dažiem gadiem organizējām protestus pret nekārtībām Jūrmalas domē. Vairāki simti pensionāru prasījām atlaist domi un rīkot jaunas vēlēšanas. Panācām arī to, ka seniori Jūrmalas sabiedriskajā transportā var braukt par brīvu. Dzīve pilsētā nav lēta, tāpēc tas ir būtisks ietaupījums katra pensionāra maciņam. Izdevās arī atcelt abonentmaksu par ūdeni. Nevienā pilsētā tāda nebija noteikta, iedzīvotāji visur maksāja tikai par patērēto ūdeni. Izveidoju tabulu un iesniedzu to Sabiedriskajā padomē. To ilgi izskatīja, bet galu galā savu panācām,” atceras Z. Čakša. Vienlaikus viņa atzīst, ka veselības problēmu dēļ vairs nespēj tik aktīvi vadīt biedrību, tādēļ tās darbs šobrīd nedaudz apsīcis.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.