Sāļā strūdele
Sāļā strūdele
Foto – Shutterstock

Sāļā strūdele ar skābētu kāpostu pildījumu 0

Sastāvdaļas mīklai:
• 250 g kviešu miltu
• 150 ml kefīra
• 3 ēdamkarotes skābā krējuma
• 50 g sviesta
• ½ tējkarotes sodas
• Šķipsniņa sāls

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Domā, ko runā! Cilvēki, kas dzimuši šajos datumos, neprot glabāt noslēpumus
RAKSTA REDAKTORS
Tā ir alga vai joks? Ervīns parāda, iespējams, pazemojošāko darba sludinājumu Latvijā sociālo tīklu speciālistam
Veselam
Kupli vai plāni mati – viss atkarīgs no tā, ko ēd. Uztura noslēpumi skaistiem matiem
Lasīt citas ziņas

Pildījumam:
• 400 g skābētu kāpostu
• 200 g svaigu kāpostu
• Sīpols
• 100 g kūpinātas gaļas
• 3–4 ēdamkarotes augu eļļas
• 2 ēdamkarotes tomātu mērces
• Ķimenes pārkaisīšanai

Pagatavošana.
Kviešu miltus sajauc ar cukuru un sodu. Ieberž tajos mīkstu sviestu, pieber sāli. Pamazām lej klāt kefīru un mīca, līdz mīkla kļūst elastīga, bet stingra (atkarībā no miltu kvalitātes kefīra daudzums var nedaudz atšķirties). Tad mīklu atstāj uz pusstundu.

CITI ŠOBRĪD LASA

Gatavo pildījumu. Svaigos kāpostus smalki sagriež, arī skābēto garās strēmeles sagriež smalkāk. Sīpolu sakapā. Gaļu sagriež gabaliņos. Pannā uzkarsē augu eļļu, apcep sīpolu, tad pievieno svaigos un skābētos kāpostus un arī apcep. Visbeidzot pieliek gaļu un tomātu mērci.

Izrullē mīklu, vidū liek pildījumu un satin. Malas nedaudz samitrina, lai labāk salīp. Apziež ar olu un uzkaisa ķimenes. Cep +180 °C aptuveni 35–40 minūtes, līdz strūdele ir pacēlusies un virspuse zeltaini brūna.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.