Foto – Shutterstock

Svaigi zaļumi ziemai. Saldēt vai sālīt? 2

Gribu ziemai saglabāt svaigus zaļumus. Kā tos sagatavot? LILIJA JELGAVAS NOVADĀ

Reklāma
Reklāma
Izdedzinās caurumu tavā kabatā: 10 BMW modeļi, kurus nevajadzētu pirkt
RAKSTA REDAKTORS
“Viņš teica, ka vairs nejūt kājas, bija bāls” – Viesturs, kurš devās glābt Daugavā esošos makšķerniekus, atceras notikumus liktenīgajā brīdī 1
Maskava izslēgs internetu? Publiskajā telpā jau izteikti minējumi, kas būs Ukrainas dronu 9. maija mērķi
Lasīt citas ziņas

Zaļumaugus (dilles, pētersīļus un citus garšaugus) ledusskapī iespējams saglabāt tikai neilgu laiku, savukārt sasaldētos vai sālītos var lietot uzturā visu ziemu.

Pirms sasaldēšanas zaļumus tikai nomazgā, nosusina un tūlīt liek saldētavā. Dilles nav nemaz jāsasmalcina, jo sasaluši zariņi tāpat labi sadrups. Pētersīļu un seleriju lapas gan labāk sagriezt, jo tās ir sīkstākas.

CITI ŠOBRĪD LASA

Sālīt var katru augu sugu atsevišķi vai gatavot maisījumus sev tīkamās attiecībās. Garšaugus pārlasa, atšķiro bojātās un nokaltušās lapas, atdala cietos kātus. Tad nomazgā, notecina lieko ūdeni un sagriež. Zaļumus samaisa ar sāli, ņemot 100 g sāls uz 1 kilogramu augu. Pēc tam zaļumu masu liek izkarsētās burciņās un stingri piespiež, lai virspusē parādītos šķidrums Burciņas aizvāko un glabā vēsumā. Ziemā sālīto zaļumu piedevu pievieno ēdieniem pēc vajadzības.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.