Saldie pīrāgi ar āboliem 
 0

Kā gatavot?

Uz galda izsijā miltus un ieberž tajos uz lēnas uguns izkausētu sviestu. Pievieno sāli. Pakāpeniski lej klāt aukstu ūdeni un mīca mīklu, līdz tā ir viendabīga, vijīga un nelīp pie rokām. Mīklu ietin pārtikas plēvē un noliek uz pusstundu atpūsties (istabas temperatūrā).

Reklāma
Reklāma
Trampam atliek bezspēcībā vien noplātīt rokas: Putins atdzīvina 3 klasiskās Kremļa taktikas
FOTO. VIDEO. “Tur ir ļoti daudz VUGD automašīnu, glābēji kaut kur skrien!” Aculiecinieks ziņo par biedējošu skatu galvaspilsētas centrā 16
Krievijā masveidā atceļ tradicionālās 9. maija parādes. Kas pēkšņi noticis?
Lasīt citas ziņas

Gatavo ābolu pildījumu. Nomizo ābolus, sagriež tos mazos gabaliņos un apslaka ar citrona sulu, lai nesabrūnē. Katliņā ielej pāris ēdamkarotes ūdens, ieliek ābolus un uz lēnas uguns pavāra, lai tie ir mīksti, bet neizšķīst. Pievieno kanēli, cukuru, samaisa un noņem no uguns.

Mīklu plānā kārtiņā izrullē uz galda, izspiež aplīšus, liek vidū pildījumu un aiztaisa maliņas. Cep uzkarsētā eļļā, līdz pīrādziņi paceļas virspusē un paliek zeltaini brūni. Nosusina virtuves papīra dvielī un apkaisa ar pūdercukuru. Tā kā mīklai ir pievienots diezgan daudz sviesta, pīrādziņi ir ļoti kraukšķīgi. Šī mīkla pēc garšas un struktūras ir mazliet līdzīga kārtainajai mīklai, tikai pagatavošana ir krietni vienkāršāka.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.