Foto – Linda Dombrovska

Aknu gaļas pīrāgs no medījuma 0

Medījuma aknas vai mīkstumi, sīpoli, ķiploki, divas olas, burkāni, rīvēts un kūstošs siers, garšvielas, saldētā kārtainā mīkla.

Reklāma
Reklāma
Trampam atliek bezspēcībā vien noplātīt rokas: Putins atdzīvina 3 klasiskās Kremļa taktikas
Mēs tāpat vien nepadosimies! Ukraina sāk gatavoties sliktākajam scenārijam
FOTO. VIDEO. “Tur ir ļoti daudz VUGD automašīnu, glābēji kaut kur skrien!” Aculiecinieks ziņo par biedējošu skatu galvaspilsētas centrā 16
Lasīt citas ziņas

Pīrāgā var iecept akniņu vai arī medījuma mīkstuma daļas. Ja gatavojam akniņu, tad to samaļ vai sabenderē kopā ar burkāniņiem un ķiplokiem, olām. Gaļu samaļ un tāpat pievieno sasmalcinātu ķiplociņu, sarīvētu burkāniņu un olu. Pievieno garšvielas – sāls, pipari, rozmarīns vai timiāns, kāds medījumu garš­vielu maisījums. Uz pannas apcep sīpoliņus, tad apcep aknas vai gaļu. Kamēr aknas cepas, tikmēr uz pannas izklāj mīklu, maliņas uzlokot uz augšu. Vislabāk rokas mazliet ieziest ar olīveļļu, var arī izmantot sviesta piciņu, ar kuru pirms mīklas izklāšanas ieziež pannu.

Kad pildījums apcepies – pārcept nevajag, bet tam nav jābūt jēlam –, saturu liek pannā ar mīklu. Tad pannu ievieto cepeškrāsnī un cep 180 – 200 grādos 20 – 30 minūtes. Kad ēdiens sāk intensīvi smaržot, tad jāskatās, vai tas jau netop gatavs. Jāuzmanās, lai pārāk lielā karstumā mīkla neapdeg. Kad cepeškrāsns izslēgta, pīrāgam pārkaisa sarīvēto sieru un pannu vēl uz piecām līdz septiņām minūtēm ievieto karstajā krāsnī, kamēr siers izkūst. Pasniedz ar krējumu vai kādu mērci.

CITI ŠOBRĪD LASA

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.