Salds makaronu un biezpiena sacepums 1

Sastāvdaļas – 550 g biezpiena (5%), 155 g cukura, 120 g makaronu (cieto kviešu), 3 olas, ēdamkarote mannas, 1/2 tējkarotes sviesta, vanilīncukurs pēc garšas.

Pagatavošana.

Kokteilis
Ko stingri aizliegts darīt kapsētā, lai tevi “nepaņemtu līdzi” – noteikumi, kas noteikti jāievēro
“Katru reizi ir šoks! Jūs dzīvojat…” Britu latviete salīdzina dzīvi Latvijā un Apvienotajā Karalistē
Kokteilis
Astrologi atklāj katras zodiaka zīmes lāstu, no kura aizbēgt ir teju neiespējami
Lasīt citas ziņas

Verdošā ūdenī ieliek makaronus un vāra (mīkstus nē, bet lai vidū ir nedaudz pacieti), pēc tam ieliek caurdurī, apžāvē un pārlej ar vienu ēdamkaroti augu eļļas.

Sablendē biezpienu vai saspaida ar dakšiņu.

CITI ŠOBRĪD LASA

Biezpienam pievieno olas, vaniļas cukuru, mannu, pieber cukuru. Visu samaisa līdz viendabīgumam un gaisīgumam.

Biezpiena masai pievieno atdzisušos makaronus, rūpīgi samaisa.

Ar sviestu iesmērē cepamo formu, nokaisa sānus un apakšu ar mannu – tad mīkla nepielips un nepiedegs.

Sagatavoto mīklu liek formā, nedaudz piespiež un cep 200 grādus karstā cepeškrāsnī 40 – 45 minūtes.

Gatavo sacepumu izņem no cepeškrāsns, ļauj tam atpūsties 10 – 15 minūtes, pēc tam to ir viegli izņemt no cepamā trauka.

Sacepumu pasniedz ar krējumu, ievārījumu, džemu vai ēd tāpat.

Labu apetīti!

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.