Foto – Shutterstock

Šalotes – sīpoli, kurus slavē kulināri 0

Šalotes ir sīpolu šķirne, kurus ļoti iecienījuši kulināri – noteikti esat ievērojuši, ka tie pieminēti daudzās receptēs. Šobrīd tos var nopirkt katrā lielākā veikalā, bet pircēji bieži izvēlas parastos sīpolus, jo vienkārši nepazīst citus. Tāpēc minēsim dažus faktus par šo interesanto dārzeni.

Daži galvenie fakti

Kokteilis
Tikai šīs četras zodiaka zīmes mirdzēs visu 2026. gadu: kas tās sagaida
FOTO. Bērnudārzs, par kuru runā visa Latvija – tik grezna Ziemassvētku pasaka, šķiet, citviet nav redzēta
“Šī ziema Krievijai būs aukstāka un tumšāka nekā mums!” Kas slēpjas aiz šī klusā Ukrainas prieka?
Lasīt citas ziņas

Šalotes ir ļoti piemērotas karamelizēšanai, izmantojamas ēdienos, kam gatavošanas procesā pievieno nedaudz vīna, un lai izceltu citu maltītes sastāvdaļu garšas nianses. Plaši izmanto Āzijas virtuvē.

3–4 šalotes var aizvietot ar vienu vidēji lielu sīpolu.

CITI ŠOBRĪD LASA

Šalotes sīpoli jāsautē uzmanīgi un maigi, neapdedzinot, lai nekļūst rūgteni.

Šalotes labi papildina liellopa un teļa gaļas ēdienus, sader ar zivi un pīles gaļu. Tās pievieno lēcām un baltajām pupiņām, kartupeļiem un bietēm.

Kombinējamas ar timiānu, estragonu, kārveli.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.