Foto-Aija Geida

Sambuks jeb uzputenis no āboliem 0

Sastāvdaļas
• 0,5 kg saldskābu ābolu
• 100 g cukura
• 2 olu baltumi
• 8 g želatīna

Reklāma
Reklāma
Veselam
Neredzamās slepkavas: četri ikdienas ieradumi, kas nemanāmi bojā asinsvadus un palielina trombu attīstības risku
Kokteilis
Ja esi dzimis vienā no šiem trīs datumiem, tev uzlikts īpašs “zīmogs” no pagātnes
TV24
“Neviens nevarēja saprast, kas tas par ieroci!” Slaidiņš atklāj interesantu incidentu “Zapad 2025” laikā
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Ābolus nomazgā, izgriež serdes, liek cepampannā un cep +180 °C aptuveni 20 minūtes, līdz mīksti. Tad izberž caur sietu un atdzesē. Ābolu mizām uzlej mazliet ūdens un pavāra. Izkāš un šajā novārījumā izšķīdina uzbriedinātu želatīnu. Ābolu biezenim pievieno cukuru, iecilā olu baltumus un katlu liek bļodā ar aukstu ūdeni. Ar mikseri kuļ, līdz veidojas stingra, gaisīga masa. Putošanas beigās pievieno izšķīdušo želatīnu, pakuļ pāris minūšu un lej trauciņos. Liek ledusskapī atdzesēties. Ļoti labi garšo ar vaniļas vai ogu mērci. Sambuku ledusskapī var glabāt vairākas dienas, tas nesakrītas. Līdzīgi desertu gatavo arī no plūmēm, tās vispirms izcepot cepeškrāsnī vai katliņā izsutinot mīkstas nelielā ūdens daudzumā.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.