Foto-Aija Geida

Sambuks jeb uzputenis no āboliem 0

Sastāvdaļas
• 0,5 kg saldskābu ābolu
• 100 g cukura
• 2 olu baltumi
• 8 g želatīna

Reklāma
Reklāma
7 pārtikas produkti un dzērieni, kas veicina grumbu veidošanos un paātrina novecošanos
Krievu murgs Turcijā: turki Krievijas pilsoņus izsēdina no lidmašīnām un neļauj lidot uz citām valstīm
TV24
Ojārs Rubenis: “Tikai debilu cilvēku apziņā var būt tāda sajūta, ka mēs varam braukt pa tādiem ceļiem un tādām Rīgas ielām…”
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Ābolus nomazgā, izgriež serdes, liek cepampannā un cep +180 °C aptuveni 20 minūtes, līdz mīksti. Tad izberž caur sietu un atdzesē. Ābolu mizām uzlej mazliet ūdens un pavāra. Izkāš un šajā novārījumā izšķīdina uzbriedinātu želatīnu. Ābolu biezenim pievieno cukuru, iecilā olu baltumus un katlu liek bļodā ar aukstu ūdeni. Ar mikseri kuļ, līdz veidojas stingra, gaisīga masa. Putošanas beigās pievieno izšķīdušo želatīnu, pakuļ pāris minūšu un lej trauciņos. Liek ledusskapī atdzesēties. Ļoti labi garšo ar vaniļas vai ogu mērci. Sambuku ledusskapī var glabāt vairākas dienas, tas nesakrītas. Līdzīgi desertu gatavo arī no plūmēm, tās vispirms izcepot cepeškrāsnī vai katliņā izsutinot mīkstas nelielā ūdens daudzumā.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.