Foto-Sandis Ruļuks

Liekam burkās! Skolotājas Ainas Vēveres receptes un padomi 1

Liela pieredze dažādu marinējumu, konservu un ievārījumu gatavošanā ir Jēkabpils novada Dunavas pagasta pamatskolas mājturības skolotājai AINAI VĒVEREI. Viņa tos sarūpē savai lielajai saimei, kā arī rīko meistarklases, lai mācītu citas saimnieces. Lūk, dažas receptes no viņas pūra.

Reklāma
Reklāma

Ar sinepēm

Veselam
Lūk, kā izskatās nekopta sieviete: 7 pazīmes, kas par to liecina 30
RAKSTA REDAKTORS
“Tagad darba nav, pēc jaungada gāzīs riņķī un atkal būs jārauj pa 16 stundām bez brīvdienām!” Santa par bezjēdzībām darbā valsts iestādēs
Pircēja pasūta pilnīgi vienādas preces no “Temu”, “Shein” un “AliExpress”. Rezultāti bija pārsteidzoši 26
Lasīt citas ziņas

• 4 kg gurķu• 100 g sāls• 1 glāze 9% galda etiķa• 1 glāze cukura• ½ glāzes rapšu vai saulespuķu eļļas• 1–2 ēdamkarotes krievu sinepju• ½ tējkarotes melno malto piparu• 1 ēdamkarote caur spiedi izspiestu ķiploku

Gurķus sagriež ripiņās vai gareniski. Sajauc ar sāli, cukuru un noliek vēsā vietā, lai 5–6 stundas (var arī ilgāk, kaut vai 12 stundu) atsulojas. Gurķu ripiņas blīvi saliek burciņās ar skrūvējamiem vāciņiem. Atsevišķā traukā kārtīgi samaisa eļļu, etiķi, maltus melnos piparus, ķiplokus un sinepes (var izmantot arī sinepju pulveri) un uzlej gurķiem, burkas piepildot līdz augšai. Tad burkas līdz pusei liek katlā ar ūdeni un karsē +85 °C: 0,5 l burkas – 15 minūtes, litra – 20 minūtes. Izņem no katla, noslauka un aizskrūvē vāciņus.

CITI ŠOBRĪD LASA

Gurķus var arī nepasterizēt, bet pirms pildīšanas burkās pavārīt, kamēr tie maina krāsu. Pilda burkās un aizskrūvē vāciņus.

Citas receptes – rasoļniks, mazsālīti gurķīši; ar mārrutkiem; kabaču, apelsīnu un citronu ievārījums, burkāni ar medu, tomāti ar rīsiem- un citas lasi žurnālā “Praktiskais Latvietis” 20.- 21.lpp. šeit.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.