Foto: Aija Geida

Šampinjonu sacepums ar rīsiem 0

Sastāvdaļas
• 500 g šampinjonu
• 350 g basmati rīsu
• 200 g siera
• 3 sīpoli
• 120 ml saldā krējuma
• 2 ēdamkarotes sviesta
• 2 ēdamkarotes augu eļļas
• tējkarote sāls
• pustējkarote maltu melno piparu

Reklāma
Reklāma
Veselam
Neredzamās slepkavas: četri ikdienas ieradumi, kas nemanāmi bojā asinsvadus un palielina trombu attīstības risku
Kokteilis
Ja esi dzimis vienā no šiem trīs datumiem, tev uzlikts īpašs “zīmogs” no pagātnes
Trīs Krievijas iznīcinātāji ielidojuši Igaunijas teritorijā; igauņi pieprasa NATO 4. panta konsultācijas 121
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Katliņā izkausē sviestu un ātri (30 sekundes) apcep rīsus, pārlej ar verdošu ūdeni (900 ml), uzvāra un vāra pāris minūšu. Noslēdz un ļauj rīsiem 20 minūtes piebriest – tā tie būs irdeni un nesaķeps. Sīpolus nomizo un sakapā. Šampinjonus sagriež šķēlītēs. Pannā uzkarsē eļļu, apcep sīpolus un šampinjonus. Sieru sarīvē. Saldo krējumu samaisa ar sāli un maltiem melnajiem pipariem. Maisa, līdz sāls pilnībā izkusis. Cepamajā veidnē kārto rīsus, tad šampinjonu un sīpolu kārtu, pārkaisa ar sieru, pēc tam atkal liek rīsus un nedaudz šampinjonu. Pārlej ar saldo krējumu un pārkaisa sieru. Cep 20 minūtes 180 °C. Sagatavi divas diennaktis var uzglabāt ledusskapī.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.