Foto – Aija Geida

Sātīga pupiņu zupa meksikāņu gaumē. Bez gaļas! 0

Sastāvdaļas
• 250 g novārītu pupiņu
• 400 ml tomātu gabaliņu savā sulā
• 200 ml konservētas kukurūzas
• 1,7 l buljona
• 2 tomāti
• 2 sarkanie sīpoli
• 3 ķiploka daiviņas
• tējkarote ķimeņu vai kumīna sēklu
• ½ tējkarotes maltu melno piparu
• ēdamkarote kaltēta oregano (raudene)
• šķipsniņa malta kanēļa
• 3 ēdamkarotes augu eļļas vai gī sviesta
• 1,5 ēdamkarotes cukura
• 1,5 tējkarotes sāls

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
“Man ir lauzta kāja un deguns, pārsista piere, pamatīgs smadzeņu satricinājums…” Horens Stalbe Dobelē nežēlīgi piekauts 33
Mājas
12 senlatviešu ticējumi par Jurģu dienu: kāda šī diena, tāda visa vasara? 25
Putinam draud briesmas, par kurām pagaidām zina tikai nedaudzi 15
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Sīpolus un ķiplokus sakapā, tomātus sagriež kubiciņos. Pannā ar biezām malām uzkarsē taukvielas un ātri (30 sekundēs) apcep garšvielas (izņemot oregano), tad pievieno sīpolus, ķiplokus un cep, līdz gandrīz mīksti. Pieber pupiņas, tomātus, kukurūzu un apcep. Visu liek katlā. Pielej buljonu, tomātu gabaliņus savā sulā, sāli, cukuru un samaisa. Uzvāra un pasutina 3–4 minūtes. Pieber oregano un samaisa. Pasniedz ar citrona vai laima šķēlītēm un zaļumiem.

Ja gribas līdzīgāku meksikāņu ēdienam, pieber vēl ⅓ tējkarotes čili un zupai izmanto melnās pupiņas.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.