Foto – Aija Geida

Sātīga pupiņu zupa meksikāņu gaumē. Bez gaļas! 0

Sastāvdaļas
• 250 g novārītu pupiņu
• 400 ml tomātu gabaliņu savā sulā
• 200 ml konservētas kukurūzas
• 1,7 l buljona
• 2 tomāti
• 2 sarkanie sīpoli
• 3 ķiploka daiviņas
• tējkarote ķimeņu vai kumīna sēklu
• ½ tējkarotes maltu melno piparu
• ēdamkarote kaltēta oregano (raudene)
• šķipsniņa malta kanēļa
• 3 ēdamkarotes augu eļļas vai gī sviesta
• 1,5 ēdamkarotes cukura
• 1,5 tējkarotes sāls

Reklāma
Reklāma
WSJ: Izraēla Irānā divu dienu laikā panāca to, ko Krievija 3 gados nespēja sasniegt Ukrainā 134
Kokteilis
Lauvas ir lepni, Dvīņi – aizmāršīgi: kā kura zodiaka zīme audzina savus bērnus
Brīdina par iespējamu katastrofu: Eiropu klusi iekaro “supermonstru” armija, kas posta ceļus un elektroapgādi
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Sīpolus un ķiplokus sakapā, tomātus sagriež kubiciņos. Pannā ar biezām malām uzkarsē taukvielas un ātri (30 sekundēs) apcep garšvielas (izņemot oregano), tad pievieno sīpolus, ķiplokus un cep, līdz gandrīz mīksti. Pieber pupiņas, tomātus, kukurūzu un apcep. Visu liek katlā. Pielej buljonu, tomātu gabaliņus savā sulā, sāli, cukuru un samaisa. Uzvāra un pasutina 3–4 minūtes. Pieber oregano un samaisa. Pasniedz ar citrona vai laima šķēlītēm un zaļumiem.

Ja gribas līdzīgāku meksikāņu ēdienam, pieber vēl ⅓ tējkarotes čili un zupai izmanto melnās pupiņas.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.